Najdi forum

Lepo pozdravljeni!
Pred kratkim sem vam že pisal in vas prosil za mnenje glede izvida UZ ven. Težave imam z levo nogo, ki je že nekaj mesecev otekla.
Kot kaže gre verjetno za zaporo ven v medenici in naročen sem na magnetno resonančno slikanj ven v medenici.
Zanima pa me kaj to pomeni za mojo prihodnost, a se da te težave odpraviti ali bo noga sploh kdaj nehala biti otečena? Star sem namreč šele 29 let in si težko predstavljam, da imam že zdaj težave z žilami. Zakaj sploh lahko pride do zapore žile in kako se to zdravi, ali sploh se zdravi?
Saj vem, da je težko govoriti, dokler se ne ve točnega vzroka za moje težave, a mi vse to ne da mira.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor. Lep pozdrav!

Ko smo v našem društvu sklenili, da bomo pomagali članom in nečlanom pri reševanju njihovih zdravstvenih problemov s posvetovalniško službo po telefonu in na medmrežju, smo se zavedali, da bo naša pomoč skromna iz več razlogov. Tako je v konkretnem primeru.

V medicini je tako, da ostane vprašanje, zakaj je nstala neka bolezen, brez točnega odgovora.

Pri zatekanju ene noge pri mladem človeku vselej pomislimo najprej na zatekanje zaradi ovir pri vračanju krvi iz okončine proti srcu. Take ovire običajno nastanejo po vnetju večje odvodnice v goleni ali stegnu ali še višje (v medenici). Ker pri vas zdravniki niso ugotovili niti vnetja, niti zapore v žilah goleni in stegna, pričakujejo, da bodo dobili odgovor pri slikanju dovodnic (ven) v medenici.

Naročeni ste na magnetno resonančno slikanje, ki je danes najbolj natančna preiskava bolezenskih sprememb v globini telesa. Upam, da bo izvid preiskave vašemu zdravniku pomagal pri vprašanju, kako vas zdraviti (zdravila?, nošenje elastičnih nogavic?, operacija?). Oglasite se še.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Hvala vam za prijaznost. Preden opravim še preostale prezkave in dokončno izvem kaj je narobe z menoj, pa bi vas samo še to vprašal: če pride do vnetja žil, a je nujno, da bolijo? A lahko pride do vnetja, pa da ni bolečin? Hvala vam za odgovor.

Mnogokrat se zgodi, da bolnik zanemari manjšo bolečino, ki traja kratek čas. Tako se je lahko zgodilo pri vas. Možno je tudi, da je bilo vnetje tako omejeno, da ni povzročilo nobene bolečine.

Ko se neka žila (dovodnica) zapre, prevzamejo njeno funkcijo ostale žile, vendar se lahko zgodi, da ne uspejo v celoti nadomestiti (kompenzirati) izpada zamašene žile.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close