Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Zgodnja nosecnost in bazen

Zgodnja nosecnost in bazen

Pozdravljeni,

sem v 4 oz 5 tednu po IVF. Ker imamo na morju apartma z bazenom ter imam tudi ze rezerviran dopust v resortu kjer so bazeni, me zanima ali se lahko kopam ali ne? Mnenja so zelo razlicna, sama pa sem malo v dilemi tudi zato, ker sem pred dobrim letom dni imela zadrzani splav v 9t.

Sicer bi uporabila plavalne tampone, da malo zascitim vse skupaj, ceprav se mi poraja vprasanje tudi, ce je kopanje mozno zaradi progesterona, ki si ga vstaljam? Da ga vode ne spere?

Se tudi ne bi “namakala” v bazenu, pa tudi stusirala bi se in preoblekla takoj … ampak za nic na svetu ne bi rada ogrozila nosecnosti. Moja zdravnica je zelo zadrzana do bazena, zato ne vem kaj narest.

Iskrena hvala za mnenje in pomoc.

Spoštovani,

ne razumem od kje vsa ta psihoza okrog kopanja, ker to ne povzroča ničesar, ne infekcij ne splava in na sploh ne ogroža nosečnosti. IVF ali spontana nosečnost. Vseeno.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

Hvala za odgovor. Enostavno posumis, ki ti ginekologinja rece, da je do tega zadrzana in da odsvetuje. Potem pa na forumih preberes se zenske, ki so imele slabe izkusnje. Ceprav meni nekako je bilo logicno, da ravno klor deluje antimikrobno. Hvala vam. torej se bom brezskrbno kopala tudi v bazenu 🙂

New Report

Close