zgaga
Januarčice in ostale – če smo že načele posebno temo o krčih, dajmo še eno o zgagi. Mene matra že ves čas nosečnosti in se sploh ne neha. POskušam z mlekom, rutacidom, donatom, sodo bikarbono, a kar koli vzamem, pomaga le za kratek čas. In najhuje je spet ponoči (poleg krčev in stalnega lulanja – včasih res za popi….). Kako se ve spopadate s to nadlogo?
No, tukaj ena decemberka, ki jo je zgaga tudi matrala, ampak smo jo pogruntali.
zelo pomembno je, da:
– ješ majhne obroke (jaz sem kosilo razdelila na 2 dela (sladica vedno kasneje),
– se zares izogibaš pekočim začimbam, pa česnu, čebuli, pa tudi nekaterim “ta dobrim” zadevam kot so čokolada (to smo samo znižali na minimum, ker čisto brez ni šlo), kava, pa mastnim zadevam
– se po jedi vsaj 1 uro ne uležeš, ko pa se, ležiš na levi strani (želodec je takrat nižje od požiralnika)
– piješ kamilični ali ingverjev čaj
Upam, da bo kaj uporabno, mi smo se je na ta način znebili.
Snežen pozdrav,
Renata (33 teden)
Tule ena decembrka, ki jo že kar nekaj časa muči zgaga.
Meni pomaga mleko, če je res hudo pa vzamem Rupurut. Ponavadi je pa najhujše zvečer oz. ponoči, odvisno, kaj pojem za večerjo.
Spanje na boku meni ne pomaga, boljše je, če si vzglavje naštimam bolj visoko. Pa ne samo glavo (da ti potem opleta sem in tja:)), ampak da je rahlo dvignjeno ležišče že nekako od srede hrbta naprej. Seveda je pa spet vprašanje, ali ti paše ležat na hrbtu…
Upam, da boš našla ta pravo formulo za svoj želodec.
LP!