žena mi ne pusti oditi
Dragi Boris! Meni se dogaja nekaj podobnega kot tvoji ženi. Ja, zapustil me je mož. Noče več živeti z menoj, hoče živeti sam, si morda v prihodnosti ustvariti novo zvezo, si dati nove priložnosti. Jaz pa tega nočem. Ne želim. Težko sprejemam, ne sprejemam. Seveda sem bila tudi jaz velikokrat netaktna do njega. Prevzela sem vso skrb za otroke, zanemarila svoje življenje in bila ljubosumna na njegovo. Predvsem to, in postala sem nergajoča štiridesetletnica. Hodil je ven, se zabaval, nikoli pa ni bila posredi druga ženska. On in njegovo življenje. On sam. Njegova hotenja. In jaz sedaj v krizi. Popolni. Seveda sem prepoznala svojo krizo, veliko sem razmišljala o samomoru, pa sem še vedno tukaj. Ne morem naložiti otrokom takega bremena. Hodim na psihoterapijo, berem motivacijske knjige, hodim na samopomočno skupino, pa s prijateljicami ven…. Pa služba. Toda vse skupaj traja že nekaj časa, toda moja bolečina ostaja. Globoka in neizmerna. Seveda je vsak odgovoren za svoja dejanja, svojo srečo, vsak ima pravico živeti tako kot hoče. Dolžni smo poskrbeti za svoje otroke. Vsaj dokler so majhni. Jaz imam svojega moža neizmerno rada, želim si, da ostaneva skupaj, da izboljšava in predrugačiva najino zvezo, da si najdeva čas zase, sedaj ko so otroci malce večji. Vsi so še v začetku osnovne šole.
Tudi mož je poiskal pomoč terpevta, tako kot jaz, nekajkrat sva bila skupaj tam, toda njegova odločitev je neomajana. Moram jo sprejeti. a hkrati ne morem. Zavedam se, da ga ni več z menoj, da je dober očka svojim otrokom, da je lahko moj prijatelj, toda bolečina ostaja. vsi pravijo čas celi rane, traja nekaj let. Da večeri ne bi bili osamljeni hodim zgodaj spat, zbujam se ponoči, doživljam nočne more, krivim sebe. vzamem pomirjevalo, se malo spravim k sebi, pa spet. Hočem biti dobra mama svojim otrokom, kako vendar, če depresiram. Pa nočem. In tako se življenje zapleta in zapleta. koliko ločenih parov je, pa družin, toda jaz nočem biti med njimi. Kaj sem storila narobe. Pozabila živeti kot jaz.
Ne vem, Boris, če ti bo tole kaj pomagalo, poskusi razumeti svojo ženo. Vidim, da si v svojem bistvu dober človek, da imaš ženo še vedno rad, da ti ni vseeno zanjo. Ne vem, razmisli tudi o skupni terapiji, o posamični terapiji, nikar ne zavrzi kar vsega. Tvoja žena si očitno ne zna pomagati, preberita knjigo najina ljubezen, pa predlagaj ji ženske ki preveč ljubijo.
boris!
zapomni si, mogoče ti pa pri ljubici kasneje ne bo veš tako prijetno kot pa pri ženi 20 let .ne pozabi vsega lepega kar se vama je z ženo zgodilo ko sta se vama rodila otroka. to je najlepše.
a te lahko samo vprašam koliko je stara žena in koliko ljubica in koliko ti?
dobro razmisli! nekatere ženske so pa takšne, da namerno razdirajo družine, potem pa same spakirajo.razmisli kaj je vredno.pa na otroka ne pozabi
lp neja
Boris, tu ni dileme. Uredi si čudovit dom, za otroke sobice in jih izobražuj, neguj in motiviraj, ženi pa kupi udobno stanovanje in ji vsak drugi vikend daj otroke, pa bo. Po mojem se bo kar navadila.Če pa bo tebe kakšna v takšnem stanju razumela, pa kar zagrabi. Veliko jih ni, le prava love se v tem primeru pokaže…
Meni je čisto nedoumljivo, da te tukaj nekateri občudujejo in odobravajo.
Žal pa je varanje pri nas tako običajen pojav, da se nikomur sploh ne zdi čudno,
da “ne veš kako se je zgodilo”. NE VEŠ KAKO SE JE ZGODILO?????????
Ajej.
Seveda se komot zgodi, da se zaljubiš v drugo žensko. Komot. Ampak edino pravilno
ravnanje v takem primeru je to, da NAJPREJ končaš zakon, urediš zadeve za sabo in
POTEM skočiš med rjuhe z drugo. Se ti ne zdi? Aaaaa, samo to pa ni tako enostavno, a ne?
Jasno, da je lažje seksat drugje (saj smo samo ljudje a ne limona5), potem pa stokati in
jokati, kako grozno je življenje, ker nam pri tem dela težave.
Kar je zanimivo je to, da 99% moških svojim ljubicam pove, da imajo doma psihično labilno
ženo, ki bo skočila z mostu, če samo omenijo ločitev. Hecno. In ljubice to goltajo kot
slanino s pašteto. Nekaj sem že dala skozi v življenju (ne mož me ni varal) in VEDNO,
POPOLNOMA VEDNO so bili največji revčki na svetu možje, ki so varali. Srce se ti para
ob njihovih zgodbah. Niso mogli drugače, vse se je zarotilo proti njim, ljubice jim niso
dale mira (vsake toliko so jih zvezale in posilile), žene so itak zmaji, oni pa boščki
ne spijo, ne jejo, ne vedo kaj bi. Kakih 10 let po možnosti, oziroma dokler pač gre.
Jaz ti verjamem, da je žena naredila vse kar pišeš. Ampak le redkim tukaj pade na pamet,
da bi se temu dalo izogniti, če bi bil POŠTEN do nje od začetka.