Najdi forum

Zemlja za kaktuse

Lepo bi prosila, če mi lahko kdo pove, kje bi dobila zemljo za kaktuse? Gledala sem že na večih koncih in je nikjer nimajo (baje da se zelo težko dobi). Morda kdo ve za kakšno cvetličarno, kjer bi jo lahko kupila? Hvala za pomoč!

Si pogledala v Baumaxu?

Jaz sem jo ravno kupilo v Bauhausu. 690 sit!

Imeli so jo tudi v Obiju.

lp
ajla

Najboljšo zemljo za kaktuse in sukolente boš dobila, če zmešaš Compo Sana substrat za kaktuse (1:1) z kremenčevim peskom.

Ta substart dobiš povsod v Obju, Baumaxu, Bauhausu, Merkurju, vrtnih centrih in večjih specilaiziranih trgovinah.

Preverjeno! Tudi mešanica je preverjeno najboljša.

Lp

V vseh naštetih trgovinah sem bila prejšnji teden in zemlje za kaktuse niso imeli. Bom očitno morala iti še enkrat pogledat. Compo Sana ima prav zemljo za kaktuse?
Kje pa naj dobim kremenčev pesek? Se opravičujem za vprašanje, ampak prvič imam kaktus in ga moram obvezno presaditi, ker ima pod lončkom že vse polno korenin, ampak se na to niti malo ne spoznam.

Če si iz Lj, ti kakšno kilo peska odstopim jaz – pošlji mail.

lp
ajla

Ja, Compo Sana se je zelo specilalizirala za različne substrate. Veliko ljudi prisega prav na to firmo.
Jaz tudi, seveda.

Ne pozabi dati na dno drenaže, kaktusi so občutljivi na vodo.

Lp

Kaktusek,
glede na tvoje besede sklepam, da imaš kar nekaj izkušenj z kaktusi. Sama nimam prav kaktusa, imam pa rastlinico po imenu CRASSULA in sem se malo pozanimala in so mi rekli, da jo moram presaditi v zemljo za kaktuse. Dobila sem jo pred kratkim, presaditi pa jo nameravam enkrat prihodnji mesec. Danes sem šla še enkrat pogledat v Obi in zemljo dobila (od Compo Sane). Zdaj bi te pa samo še vprašala, kje naj dobim kremenčev pesek, pa če je morda še kaj takega, kar moram vedeti glede nege? Najlepša hvala za odgovore!

Saj ti ga “ajla” ponuja!

Sama imam doma kar nekaj kaktusov (ta starejši imajo kakih 10 let), pa nisem nobena poznavlka. Živim v manši vasi, kjer do pred kratkim ni bilo trgovin z zemljo za kaktuse, tako da sem si jo sama prpravljala (nimam pa pojma kje sem zasledila ta nasvet). Na dnu lončka vedno najprej pripravim tanko plast drenaže (pesek), v preostali lonček pa dam mešanico (1/3 šote, 1/3 peska in 1/3 zemlje za lončnice- kake boljše, pa ne pretežke). Kaktusi mi tako zelo lepo uspevajo. Samo, ker ne vem a je ta mešanca priporočljiva za kaktuse, me zanima a mi kdo lohk to pove…

Sedaj ko pa se tud pri nas dobijo zemlje za kaktuse, moram reč, da se mi zdi, da se (vsaj) moji kaktusi bolj počutjo v moji mešanci ko v kupljeni zemlji za kaktuse…

New Report

Close