Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zelo boleč in razpokan jezik

Zelo boleč in razpokan jezik

Spoštovani!

V soboto sem bila pri dežurnem zdravniku zaradi povišane temperature, otečenih bezgavk in zelo bolečega jezika. Postavljena mi je bila diagnoza angina, ter predpisano jemanje Hiconcila 500 (sem v 4. mesecu nosečnosti). Ker se je stanje poslabševalo, sem včeraj odšla k osebnemu zdravniku, kjer so mi vzeli kri in še enkrat potrdili angino. Bolečina in oteklost bezgavk je resda malo izginila, bolečina na jeziku pa je še vedno prisotna in morda celo močnejša. Jezik je obložen, posut z belimi lisami, ob straneh močno razpokan in pordel, čez dan mi zateka. Po bezgavkah in mehkem nebu imam tudi veliko število aft. Od sobote do danes sem pila samo vodo, danes pa poskušam tudi kakšne druge tekočine po slamici, ker drugače ne gre. Govorjenje je tudi zelo oteženo.
Jezik si spiram z žajblom. Pri zdravniku nisem dobila nobenih nasvetov, kako naj si pomagam.
Zanima me, če imate kakšen nasvet, priporočilo, kako naj se znebim bolečine na jeziku?

Najlepša hvala za Vaš odgovor in pomoč!

Težave,vključno z bolečinami tudi v jeziku gredo v sklop angine, ki jo prebolevate. Z zdravljenjem, kot ga imate predpisanega, se bo vnesla tudi bolečina. Proti bolečinska zdravila (npr. Lekadol tbl) vam zdravnik morda ni predpisal zaradi nosečnosti..
Upam, da ste sedaj, ko to berete že ozdravljena…
Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close