zelja in zascita otroka
Z nepravnomočnim sklepom sodišča je bil 7,5 letni otrok dodeljen očetu, s tem da je določeno, da je skoraj polovico efektivnega časa pri meni. Problem pa je naslednji: otrok od mene noče k očetu, ker ga psihično in fizično maltretira. Na kakšen način lahko jaz kot mama preprečim, da bi otrok v takem slučaju sploh šel k očetu? Oče ima psihične težave.
Spoštovana gospa,
obrnete se lahko najbližji center za socialno delo, ki vam bo pomagal z napotki, pomembnimi informacijami, vam ponudil pomoč ter naredil vse, da se zaščiti otroka. Na centru vam lahko zagotovijo tudi brezplačno pravno pomoč. Če gre za nasilje nad otrokom, se lahko obrnete tudi na Društvo za nenasilno komunikacijo Ljubljana (tel. 01 4344 822), ki vam bodo pomagali s ustreznimi informacijami, ki jih potrebujete. Potrebovali bi nasvet odvetnika, mislim pa, da se pred pravnomočnostjo na sklep lahko tudi pritožite (preverite pravni pouk).
Sprašujem pa se po razlogu, ki je sodišče pripeljalo do sklepa, da se otrok dodeli v varstvo in vzgojo očetu – in ne vam, materi.
želim vam vse dobro v življenju.