Najdi forum

Zelišča in nosečnost

Mene pa zanima, katerih zelišč in zdravilnih rastlin se mora izogibati nosečnica?

Hvala

meta in žajbelj ziher nista uredu

drugače pa so priporočljivi sivka in citrusi kot jaz vem

Se strinjam, da se meta ne sme pit, vem pa, da se melisa lahko pije.

Zivjo,

mene pa zanima, zakaj se metin caj ne sme piti med nosecnostko?

lp

Pater Ašič v nosečnosti odsvetuje uporabo luštreka, pravega pelina, rabarbare, praproti, vinske rutice, vrbe, zelene in zimzelena.
Glede mete pa ne vem, jaz sem jo pila, možno pa je, da je s čim v zvezi s preveliko prekrvavitvijo? Pol je reje ne pij, če ženske pravijo, da škodi.

Burja, hvala za odgovor in dodatna pojasnila!

lp, L.

Nikoli med nosečnostjo ne pij rmanovega čaja!!!!!!!! Ta pospešuje delovanje maternice in sicer tako, da sproža krvavitve.
Ne pij šentjanževke!
Meta vsebuje močna eterična olja. Polij čisto eterično olje katerekoli zeli na polakirano mizo in zjutraj boš videla, da ti je “požrlo lak”.
Deci melisinega čaja občasno te lahko malo pomiri, lahko pa vzdržiš tudi brez tega. Vsekakor brez kakšne strokovne knjige in posvetovanja z zdravnikom nikar preveč piti čajev!
Pa še je tega…

Edina rastlina, ki nikoli v nobeni količini kot čaj ni nevarna, je kopriva…
Kopriva je rahli diuretik, ki tako zdravemu kot bolnemu človeku dobro dene. Nima nobenih stranskih učinkov in lahko jo pijemo v neizmenih količinah. Nosečnicam še celo malo ublaži otekanje nog.

Katera zelišča so pa priporočljica??

Vem da prej je ok krvomočnica in plahtica ter maliovi listi. Kaj pa po dveh modrih črticah?

New Report

Close