ŽELIM si nazaj svojega moža
točn tako ,proklete kure babje ,namesto da bi bla vesela da dela , da se bori za svoj obstoj in za vaju a veš kako je danes imet s.p.,jaz vem ker ga mam že 20 let ,pol mu pa še težiš po mobiju namesto da bi mu dobro večerjo naredila zvečer in ga pocrkljala ,imam podoben primer kolegice ki se je “mogla” gonit ker je njen cel dan kao delal in ona ni mogla sama bit,koze smotane mlade ,pa kaj mislite da je življenje potica ali kaj ,če je pameten naj si najde tako ki bo cenila da je priden in marljiv desc,ker ti tega očitno nisi znala
točn tako ,proklete kure babje ,namesto da bi bla vesela da dela , da se bori za svoj obstoj in za vaju a veš kako je danes imet s.p.,jaz vem ker ga mam že 20 let ,pol mu pa še težiš po mobiju namesto da bi mu dobro večerjo naredila zvečer in ga pocrkljala ,imam podoben primer kolegice ki se je “mogla” gonit ker je njen cel dan kao delal in ona ni mogla sama bit,koze smotane mlade ,pa kaj mislite da je življenje potica ali kaj ,če je pameten naj si najde tako ki bo cenila da je priden in marljiv desc,ker ti tega očitno nisi znala[/quote]
Od kje si jemlješ pravico, da takole preklinjaš in zmerjaš ljudi na forumu?! Pri tem, da sama vlečeš neke spontenciarne zaključke, kaj vse delajo ‘koze smotane mlade’. Si sploh prebrala še vsa dodatna pojasnila? Se zavedaš, da bo mnenje neke bionke na forumu lahko vplivalo na tuja življenja?
Si registrirana in si lahko na tem forumu odpreš novo temo, pa da se debatira še o kakšnem EQ manjku. Moderatorja tukaj itak ni in vse tovrstne smeti ostanejo v branje zanamcem…
@avtorica vidva imata toliko težav.
Kdaj je odprl s.p.? Že prej ali potem, ko je tako želeni otrok iz prijetne sanjarije postal dejstvo?
Kdaj je začel izostajati od doma, zase vem, da sem imela okoli sebe celo svojo družino, ko sva imela prvega otroka pa sem si želela le njega, tuid midva sva se prepirala, ker sem mu težila za vsako dodatno minuto, ki jo je preživel v službi.
To, da vaju je vrgel na cesto – svojo kri in domnevno ljubezen svojega življenja – kako je to dejanje enega odgovornega človeka?
Želi te vzgojiti, da ti nikoli več ne bo takega pšlo na misel, če ga boš vzela nazaj – da takole izsiljuje, to je nezaslišano – ‘pogrešam otroka in tebe a si ne upam, da bi nazajŠe to, kot pišeš je trenutno moč na njegovi strani in on te trenutno vzgaja, da če te vzame nazaj, da boš lepo pohlevna in tiho. da izjavi da vaju takooo pogreša a nazaj vzeti si vaju ‘ne upa’ pa grozi, da bo kar šel v tujino.
Moj nasvet: tvoj mož potrebuje reality check – naslednjič ko prideta k njemu mu reci – vidim, da ti ni več do tega, da bi kaj rešila jutri grem na sodišče vložit za razvezo in na CSD za stike in preživnino. Vem, ti si ga želiš nazaj a če on tega noče nima smisla, ker se bosta samo mučila – ti boš dušila sebe, da boš taka, kot hoče on – on bo pa vedel, da ima pripravno orožje, da te drži v šahu.
Postavi se na svoje noge, ne odrekaj mu stikov, še vedno je možnost, da spet prideta nazaj.
Nekaterim, ki ste komentirali zgoraj: a ko ji je zaplodil otroka pa ni bil, revež, premlad?
Ne vidim glih tako očitne tvoje krivde v tej zgodbi kot marsikdo, morda si je on predstavljal, da imeti ženo pomeni, da ga namočiš ko ti je, ostalo pa bolje da ga ne motiš. Tako glih ni v življenju, morda je razvajeni (mama), pa mladost (nezrelost) je njegova olajševalna okoliščina, ker to, da vaju je nagnal ni mala stvar. Mlade žene so in bodo zahtevne, že zato, ker ti zaupajo toliko, da ti dajo otroka in je z njimi treba deliti dobro in slabo. Če je že zdaj tako živčen in odsoten zaradi dela, kako še bo takrat, ko se bo šlo za velike posle, bo zopet tako nervozen, da te bo spet vstran poslal – zdi se mi nezrel za družino (in za posel tudi). Je pa res, da je takemu lahko družina v največjo oporo, tukaj se boš morala ti skulirati in opraviti svojo vlogo. Morda si resi moteče posesivna – ti je dal kdaj kake indice, da se mu druge punce luštajo, bi mu lahko to jemalo čas in ga izmučilo, da doma zanemarja? To je možno. Drugače pa pusti SMS in telefon, da se bo lahko skoncentriral na posel, se bo pol nate zgovarjal, če mu nebo šlo.
Pokaži mu ta link s tvojim problemom, nekaj komentarjev bo tebi pasalo,nekaj pa njemu, a spopad s problemom bo in komunikacija tudi. Drugače pa imaš 3opcije:
1) Si želi še obeh, takoj nazaj, da bo družina skupaj, al kaj čaka, te proba zmanipulirati oz. spravti na kolena, to, da te je nagnal je namreč njegova napaka, ki jo naj čimprej popravi, tako se s partnerjem ne dela, saj nisi varala! Kaj pričakuje od tebe za dobro zvezo, vprašaj ga, kako bi se morala spreminiti ti in kako on in ali je to realno pričakovati.
2) Ni siguren, ali te še ima rad ali ne – ali tuhta o boljši varianti? Če ni ziher za skupno življenje: ga opozori, da ga verjetno ne boš čakala celo življenje – če to pričakuje v imenu otroka, vsaj garancije mu ne moreš dati, ker si boš tudi ti želela enkrat urediti življenje z njim ali brez in si najti stabilnega moškega – ker to ženske rabite. Mali bo ata pravil vsakemu, ki se bo z njim vsak dan igral – da ne bo potli jokal, kaki bik je bil, da vaju je nagnal, saj to je naredil ON, ti si izbeglica njemu na ljubo
3) Če smatra, da nista za skupaj: kaj predlaga kako bi uredila premoženjsko pravne zadeve ter okoli skrbništva in preživnine za otroka. Vprašaj ga, kdaj si bo potem lahko vzel čas za otroka. Če se je ohladil, potem drugega izhoda ni, niti perspektive, kot da gresta narazen, a so na svetu še drugi ljudje.
Drugače pa raje pojdita v zakonsko (družinsko) svetovalnico, vama bodo gotovo še pomagali, ker zna biti, da ti temu pogovoru sama neboš kos, so prevečkrat premočne emocije zraven. Bodo secirali vajni odnos in obnašanje obeh. To bosta itak morala skoz dati, če se bosta ločila – pa tudi pametno je, če že ne zaradi drugega, pa vsaj zato, da neboš še enkrat iste napake ponovila, ne ti, ne on s kom drugim.
Toliko o pošteni in odkriti besedi, je pa še drugače možno urediti zadevo z “ženskimi veščinami”, a vsaki dedc ne grabi na to, večina pa, saj veš – testosteron, sploh če pravi, da te pogreša. A ga ponos muči in sedaj menca. Pa dosti sreče vama želim.
s.p je odprl en mesec po rojstvu otroka in od takrat so težave, prej sva 4 leta čist lepo funkcionirala… mali ima sedaj 3 mesece. jaz ga razumem da je bil pritisk z vseh strani in da ga je vse to izčrpalo do konca, ampak useeno – družina je le družina, sploh pa ko je tukaj otrok, ki si ga je veliko bolj želel kot jaz in je bil njegov povod za naraščaj. VEM da ga ima zelo rad, da ga pogreša, a ne razumem kako je lahko to naredil?!
pravi tudi da so čustva še vedno prisotna… vem pa da druge ženske vmes ni-zaenkrat! to lahko garantiram!
kolikor sem dojela po obnašanju, on še sam ne ve kaj bi rad.. razmišlja (KAO, menim da nima časa razmišljat sploh ker čez dan se zamoti z delom, potem nadaljuje s tem njegovim zaposlinim še do poznih ur pri njemu doma in pred domov samo spat, drug dan pa ista zgodba) – svoja čustva in občutke tlači vase! meša se mi že :S
Sprijazni se z dejstvom, da tvoj mož (ne glede na to kako se mu reče) ni odrasel moški.
No saj tudi tebi še kako leto (in travma) fali, ampak ženske te stvari zrihtamo hitreje, še posebej če imamo otroka.
Všeč mu je bila misel da bi imel otroka, pa firmo, pa fejst ženo ampak ko je realnost udarila z vso silo si je najbrž želel da bi jokaje lahko stekel k mamici v objem. Otrok je jokal, žena težila z nenehnimi smsi, telefonijadami, firma je crkavala, davkarija hoče denar vsak mesec, on pa sam in ubog… In ventil je spustil na najšibkejšem mestu..
Veliko nas je že enako napisalo. Nehaj razčiščevati, spraševati, težiti… seveda še sam ne ve kaj bi rad. Ve pa čisto dobro, da mu tako kot je zdaj najbrž ni všeč. Odrasti vsaj ti v tem zakonu, počakaj nekaj časa in če se bo postavil na realna tla nadaljujta, sicer pojdi naprej sama. Vama pač ni bilo usojeno, ne bi bila prva in nista zadnja.
Eden se mora umiriti in postaviti distanco in pravila igre, zate bi bilo dobro, če bi bila to ti. Morda boš presenečena če se bo umiril in zresnil tudi on.
Na takle način kot pišeš zgoraj “meša se mi že” .. bo to bolj slabo šlo. Poskrbi zase in za svoje dete, tako si boš še največ pomagala.
Če se odloči za družino,otročka,potem je neodgovorno da dela cele dneve!To si zapomni,in ni tvoja krivda da mu težiš,ker je niormalno da si ga želiš ob sebi.Ne poslušaj komentarjev o tvioji krivdi,on je neodgovoren,samo to je!In ne poslušaj komentarjev “on se trudi,švica,in vse da bi preživel družino”,saj to je vlivanje občutka krivde tebi!
Sem bila istem in zato veliko vem!
Probaj mu lepo povedat,da družina-otrok potrebuje očeta in da so ti prvi meseci,leta za otroka najpomembnejši za njegovo prihodnost in kakšno vez bo imel otrok kasneje z njim kot očetom.
Če ne bo želel slišat,ga pusti in se umakni,ker bo še slabše če boš silila vanj…
Poskrbi da boš se imela ti lepo z otrokom,in izkoristi vsak trenutek,minuto,ker čas hitro mine….morda je res pametno urediti preživnino na csd…
Upam da se ti bo življenje pozitivno uredilo!
iz moske perspektive:
on ne zeli biti vec s tabo.
delo pozno v noc kaze na ljubico
ponovno bi ga zanimalo le ce se postavis na noge in postanes zanimiva drugim tekmecem
predlagam:
pusti ga da gre
imej ga se naprej rada, tega ti ne more nihce vzeti
pusti zalosti prosto pot
izkoriti bolecino za spremembo v tvojo smer
Ne razumem kako lahko nekateri s takšno lahkoto govorijo o varanju.
V konkretnem primeru ne more nihče 100% zatrditi ali kdo koga vara. Vsak sicer lahko na forum napiše skoraj vse, prosim pa za malo razsodnosti pri branju. Veliko razlogov je lahko zakaj ima nekdo geslo na svojem telefonu in računalniku. Nič od tega ne vemo, saj se ne pogovarjamo s to osebo. Lahko samo fantaziramo in fantazija prenese veliko iluzij (enih in drugih).
(B.Topovšek)
pokaži mu (daj mu link) naša mnenja in se bo zavedel situacije, saj so mnenja deljena, torej vsaki si lahko nekaj vzame, pa tudi nekaj se mu razjasni.
Moški, ki zbeži ob prvi oviri v zakonu še ni dozorel, ampak taka situacija ga lahko spremeni, če bo le prevzel skrb za družino. Enako je za firmo, morda še je premladi za take obveznosti, al pa naj dokaže, da zmore furati oboje, ne pa zafurati. Fant ni glih najbolj trden.
Ti se pa osredotoči na to, da mu boš v oporo, ali pa vsaj ga ne delaj živčnega, če mu že ne moreš pomagati pri službenih stvareh. Opora je v prijetnem domu. Zmoreš in hočeš to?
Res je, postavi se na noge, nehaj riniti za njemu in bo kaj hitro zadeva drugačna. Bodi tista, ki si bila dve leti nazaj. Zanimiva, igriva, aktivna. Tudi s sinčkom. Če hoče, da sp sedaj preživi, ja, mora delati. Vem da ti je dolgčaš ampak če se hočeš jokati, raziskovati razloge pojdi k terapevtu, morala bi sicer oba da raziščeta kdo sploh sta.
zdaj al se vsi izogibate resnici , ker ste sami taki ali pa nihče ne ve, možno pa tudi da nisme vsega dost prebral!!! ampak po moje sme dost prebral. glede dospodične! meni bib bili drugi podatki velik bolj važni. recimo tvoj izgled. dokončana stopnja izobrazbe, zaposlitev iz kakega okolja izhajaš? dejstvo da si si našla mlajšega od sebe že kaže na neki čudnega. zdaj al si tako ukazovalna in navajena ukazovat kaksna ekonomistka, mogoče si debela in zakompleksana in si edino njega dobila, ker te nihle drug ni prenesel, še posbej ne starejši od tebe izkusenejsi moski. očitno maš rada glavno besedo in ukazovanje. On pa je zgleda tud neki po moej bol mamin sinek, ki si je nasel neko malo starejso in po moje niti ni premislil uredu kaj bo če bo res otrok prišel. no oba bi lahko malo razmišlajala in uporabila kako zaščito ne??? ok pač tako je, hvala bogu da je tako ker vsak otrok je eno novo zivljenje, čeprav je vajin ze kr sedaj obsojen na neumnost ker is ti mamica in on atek!! žal tako je!! sicer me malo čudi da bi bil nek 24 letni ktako uspešen, zaganan,motiviran, perspektiven na svojem področju, da bi mu ratalo samemu postabvit na noge svoj S.P.. to malo ne vrjamem, ker se to dvoje ne ujema. tako neodgovoren moski ne zmore imet svojega sp,-ja ki laufa in je kaj vreden!! to preprosto ni realno. si si ti malo zmislila!! če pa je ze tako pa so mu vrjetno začeli koncno delat malo moski geni in je začel vodit stvari. ker prej si jih ti vrjetno. ker je popolnoma ogično, če bi ti bila postavna, suha, vitka, sexy deklina lusna, šolana si NIKOLI NE BI NAŠLA MLAJSEGA TIPA!!! nikoli ok?!! to pač tkao je v nasem svetu. in iz kopice kompleksov si šla naredit otroka. tak da bo sedaj še eno prezivnino plačevala država, pa še tvojo socialno boš tam jokala, pa on bo neki prosil za znizanje alimetnov!! pa vaju dva bi blo oba treba v vojsko staličt.on tkao ni bil, kar se vidi. tebe pa tudi malo v neko ustanovo kaksno leto vojske,da bi se naucila poslusnosti in gospodinjskih opravil!!! to da pa je šalabajzar pa je itak vidno!!! kolko denarja pa ti daje???? velik? če velik zasluzi. po moje je on začel tolko delat, da se tebe reši in tvojega gušenja, kot je to velikokrat v sloveniji. ker ste babe vzgojene v ukazovalne manipulatorke, polne same sebe in debele kante!!! moski pa v PEZDETKE in mamine sineke!!! bab mora bit kuharca in jebačica in ksrbet za druzinico moski pa mora delat!!! in doam red delat. babo 3 krat na teden zgonit, da ji ne grejo kurci in neunosti po pički in glavi in to je to. pa rozo kupit obcasno. pa na kosilo peljat. pa nagant tect in telovadit. ne ta vajin šalabajz, ko to čujem ej tak osranje vajino bi vaju kr oba v zapor stlačil. no kok kil imaš povej??? sam to me zanima!!!???
ja darka 42 ti kr pridi na kafe!! ni problema. boma udrihala po siromakih!! ej veš kaj jaz pravim! ne moreš gradit bajte na blatu!! ker ljudem neki ni jasno in sicer da norišnica ni namenjena neinteligentnim in omejenim in slabo vzgojenim ali sploh ne vzgojenim v vsaj nek relativno normalnem smislu, pa ne mislim sedaj nekega komunajzarskega nadzora otrok in ljudi ampak vsaj neko normaln pogled na svet in neki discipline. vsaj malo neke zdrave pameti. a si predstavljaš kakšno bajto bi rabili da bi zaprli vse neintelignetne slabo vzgojene pokvarjene, lene, čudake?? raje pol naredimo ameriški sistem. 3 sloji lepo pa je. druge opcije ni, to je popolnoma logična posledica v nasem sistemu. Drugače ne bo šlo! ker to ne gre da neumneži ukazujejo. kako lahko ima nekdo ki ima svojo firmo 4 stopnjo in ima zaposlenih 10 in vseh 10 ima uni izobrazbo?? kje si to videl? pol pa najbolje da še začnejo za sodnike sprejemat 25 letnike ki so glih zaključili pravo. najbolje!!! ona želi svojega moža nazaj!! zakaj se mi dozdeva da je hotela napisat HOČEM, ZAHTEVAM!!?? jaz ne vme kak familija je to? pa kaj njeni in njegovi starši nič ne rečejo na ta šalabajz? mislim stari povsod in vedno pristavljajo svoj lonček pri niju pa nihče nič?! meni je to malo čudno no! najbolje da razedlimo slovenijo na 3 dele lepo. od lj gor austria, dol pa italija in hrvaška. pa konec tega šalabajza!!! če pa komu ne pase bit hrvatek pa naj zbere podpise pa naj gre vsa slovenija v avstrijo pa je mir. pa kva se bomo jebali? to sta tipičn primer, kaj pridei z te nase politike in sistema!!! sami stroški!!! kva on bo zdaj bluzil okoli namesto da bibil doma pri otroku. ona pa bo bog ve kaj počela z tem otrokom? naša država je taki zabluz. pa morma tudi poudarit da niso vsega krivi politiki, ti se tudi prilagajajo ljudem. in pač sprejemjo take odločitve da ljudje sploh neki delajo. saj niso neumni, vem da niso ker poznam ljudi. ker so ljudje opice ker so tako nauceni od doma da morajo goljufat in bit zahrbtni. iz roda v rod. postavijo radarje v mb pa je vse narobe?! pa kako pizda materna , kaj je narobe? mei so pa pasali. meni je bilo super. ni bilo guzve, promet se je umiril, prisparal sem na zivcih, dieselu, času, ej vse je bilo super. ampak tem opicam samo malo priviješ nadzor pa čist popizdijo? pa kaki folk je to. pa če bi bilo tiho in lepo vozili 1 leto vsi v bistvu BI SE DRŽALI CPP PIZDA MATERNA ŠALABAJZARSKA, pa bi jih sami ukinili. in kaj to nasim politikom pove o nas?? da smo albanci, opice, neinteligetni filuteki, ki si zdravimo kompleske na cesti namesto v sportu ali v osebni rasti?!! pa vsi so naredili izpit za avto ? kaj folk pričakuje, politiki itak hočejo denar zase popolnoma logično. ampak ljudje jim z takim obnašanje samo pomagajo. ker politiki zelijo kaos in agresijo, ker to lahko nadzorujejo, imajo policijo, vojsko. ovs, sovo itd itd. ne zmorejo pa nadzorovat REDA!!! če bi ljudje začeli zdravo ekološko živet pa bi imeli tudi službe in blaginjo. če se moramo kregat okol tega če se bomo drzali prometnih predpisov pol vemo kje smo v tej državi. saj to niso zreli ljudje, to so 40 letni najstniki razposajeni brez vodstva!!!