Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija ŽELEZO

ŽELEZO

Naš 9 mesečni dojenček ne mara mesa, poleg tega pa je alergičen na mleko in jajca in sojo, torej odpadeta perutnina in govedina, že tako in tako.

Torej kako mu dati, na kateri način, čim več železa, adaptiranega mleka tudi ne pije, stroga dieta pač?

Zmedena sem totalno, ker se zanj bojim, saj bi mu rada nudila čim bolj pestro in bogato hrano, ki pa je ob taki dieti skoraj nemogoča.:(((

Prosim pomagajte mi mamice s podobnimi izkušnjami.

pozdravljena,
moja hči je multi alergik (mleko, jajca, pšenica, krompir, soja, agrumi, riž…) in ima kljub strogi dieti presenetljivo visoko vrednost Hemoglobina – okoli 135!
Ne vem zakaj te skrbi vrednost železo oz. kako bi ga pridobil, če je otroček živahen, ne izgleda bled.. je vsa bojazen odveč! Sicer je velika vrednost železa v špinači – poizkusi mu jo skuhati in dodati v pire…. glede pestrosti prehrane pa se mi zdi v tej starosti malo pretirano ugotavljati… moja hči je stara 5 let in ima res zelo omejen jedilnik tako da o pestrosti sploh ne razmišljamo :((

povparašaj pediatra, če bi bil mnenja da ima otroček premalo železa ti bo vedel svetovati

čimmanj težav in lep pozdravček z gorenjske,
lp, T.

Ojoj,

kako to speljujete TT? Mi lahko poveš kako zgledajo vaši jedilniki, zelo vesela bom vseh predlogov, ker meni že zmanjkuje idej. Ji morda dodajate kakšne vitamine?

Pozdravljena,
po posvetu z dr. Kuharjevo smo ji kupili vitamine Centurium junior, 2x tedensko dobiva kalcijevo šumečo tabletko (stara je pet let)…
priznam da je težko, večkrat se kljub strogi dieti zgodi da je punca vsa v izpuščajih…grozno… alergična je tudi na cvetni prah, plesni, muco, kuža….

imamo pa veliko srečo, ker Ema ne komplicira in poje vse kar ji daš… zelo rada ima polento (z golažem, z mlekom – ovsenim…), koruzne testenine, piro, ješprenjček, lečo, zelenjavo, sadje (bolj kuhano)….
zajtrki: polenta z mlekom, polnozrnat kruh z marmelado, tuno, pirina kaša z mlekom, rožičev namaz….
kosila: zelenjavne juhice, jagnjetina, zajčje meso, puran, koruzne testenine, polenta, pirini rezanci, cmoki iz pirine moke, zelenjavne priloge, solate….
večerje: podobno kot zajtrki…

… da se, z veliko domišljije in veliko časa za nakupe…

upam da sem kaj pomagala…
lp, T.

New Report

Close