Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ZELENO BLATO DOJENČKA

ZELENO BLATO DOJENČKA

Lepo pozdravljeni. Na vas se obračam, ker potrebujem pomoč. Sem mamica 3,5 mesečne deklice, ki ima prebavne težave. In sicer, odvaja temno zeleno tekoče blato že skoraj dva meseca. Ob tem jo spremlja napenjanje. Sicer ima tudi čez dan bolečine v trebuhu, včasih med hranjenjem joka, se zvija.. Težko poje obrok. Popije cca 120 ml obroka 5-6 x na dan. Ne dojim, je na AM Beba 1. Težave so hude že dva tedna. Najprej sem zamenjala AM 2x, poskusila sem Nan sensitive, po predlogu pediatrinje, kar jo je se bolj zaprlo. Odvaja 1x na 3-4 dni, prej pa je vsak dan redno. In tudi manj je pojedla, zato sem presla na Bebo.
Od prejšnjega petka sem vsak dan skoraj pri zdravnikih.. Najprej nas je doktorica, ki je nadomescala njeno poslala na Infekcijsko kl. Tam nas je pediatrinja sprejela, pogledala trebuscek in poslala domov, češ, z otrokom je vse v redu. Dr, ki nas je napotila tja, je pa rekla da otrok potrebuje UZ, preiskave, itd. Naslednji dan se otroku pojavijo izpuscaji, temperatura je malce zacela rasti, ampak ni zakuhala. Odidemo na urgenco, tam nam spet da napotnico za Inf. Kl. Naslednji dan se odpravimo tja, vzamejo vzorec blata in ga dajo na analizo virusi, bakterije, paraziti. Vse negativno. Za kri sr zmenimo, da jo dam v ZD, ker na urgenci vzamejo samo iz zile. Pridem k dr, spet nadomestna, jo komaj prepričam, da napise narocilo za kri, ces zakaj, ce so izvidi blata v redu.. Nakar poklicem pop za izvide: povisani eozinofilci. Dr mi samo predlaga Aptamil za alergike. Kaj ni tako, da to mleko ne smejo piti dojencki, katerim ni dokazana alergija? Probam, otrok ga ne prenaša, pljuva ven, noce jesti. Ostanem na bebi. Zopet klicem dr, da mislim, da bi bilo pametno otroku narediti UZ, karkoli.. Me odslovi… Zmenim se z dr iz Infek. Kl, da mi v izvid dopise, da v primeru neizboljsanja stanja predlaga po presoji pediatra pregled pri gastroenterologu.. Danes pridem tja, spet ne dobim napotnice.. Me naroci šele 5. avgusta na kontrolo..
Ne vem kaj naj naredim.. Otrokovo stanje ni boljše, se kar ima zeleno blato, izpuscaje, za katere je doktorca rekla, da so tipicni pri crevesnih motnjah.. Napotnice za pregled pri gastro pa ne dobim.

Prosim za mnenje. Hvala in lp.

Po opisu težav ne gre za črevesno okužbo in torej ne za bolezen, ki bi jo obravnavali na Infekcijski kliniki.
Po napisanem je bolj sumljiva alergija na kravje mleko. V tem primeru uvedemo mleko, namenjeno dojenčkom z alergijo na KML (Aptamil ADC ali Novalac Allernova) in če se stanje po uvedbi tega mleka izboljša, napotimo še k alergologu (ker so stroški za to mleko delno povrnjeni).
Seveda dojenček zavrača to mleko, saj ima popolnoma drugačen okus. Morate pač vztrajati in v nekaj dneh pač sprejme okus.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close