Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija zeleno blato

zeleno blato

Sin je star 5 mesecev in ima že od začetka zelenkasto blato. Ko sva se samo dojila, je bilo zelenkasto, zdrizasto, včasih rumeno, zdaj pa mu čez dan dajem adaptirano mleko, dojiva se pa le še ponoči ali čez dan kot crkljanje, ker mleka ni dovolj. Odkar sem mu začela dodajat, ima blato prav vojaško zelene barve, bolj mazavo ali formirano. Je lahko to znak alergije na npr. kravje mleko? Drugih problemov nima, le da zelo veliko poliva.
Sprašujem zato, ker mi je bilo rečeno, da je to znak alergije na KML; čeprav so verjetno ob alergiji prisotni tudi drugi znaki, ali…?
Hvala za pomoč!

Meni je alergologinja rekla, da je po adap. mleku (sploh Pregominu) balto zeleno in da ce ni drugih znakov (krci, hujsanje, izpuscanji), ni razloga za skrb.

Lp

Mateja

Mateja

na žalost je tako blato in hkrati polivanje možen znak za alergijo na mleko; moja hči je imela stalno zelenkasto zdrizasto blato, dokler (3 mesece) nismo odkrili alergije na k.mleko – ker sem jo dojila (13 mes) sem bila na dieti in blato se je takoj spremenilo.
Prijateljičin sin pa je dolgo polival, dokler mu pri enem letu niso končno naredili testa na mleko in je na žalost pozitiven.

Moja hci ima zeleno blato, pa je bil test na alerg. na kravje mleko in jajca neg.

Tudi meni je pediatrinja rekla, da zeleno blato ni razlog za skrb, če gre za otroka, ki je hranjen z mlečno formulo. Glede na moje izkušnje in izkušnje mojih prijateljic imajo taki otroci zeleno blato, ne glede na to, ali so alergiki ali ne. Alergija se kaže s krči, izpuščaji, drisko, zdrizastim blatom, težavami z dihanjem ipd…

New Report

Close