Zelenjave ne maram
Spoštovani,
Imam en velik problem, ki si ga zelo želim rešiti. Namreč ne maram zelenjave in je sploh ne jem. Moja največja želja je, da pridem v restavracijo in si naročim solatni krožnik ali nekaj podobnega.
Velikokrat sem poskusila pojesti kakšno zelenjavo, pa sem potem vse izbruhala (ne zanalašč), ko poskusim kaj novega to dam v usta z velikim strahom, ker se bojim, da mi ne bo všeč. Fant se je že enkrat pozanimal pri psihologu (prepričana sem, da so moje težave psihičnega izvora) in je rekel, da bi se mi dalo pomagati, potem pa sva s tem fantom nehala in mi ni nikoli povedal nič več. Naj povem, da me je zelo strah poskusiti kaj novega, recimo školjke, rake ali kaj podobnega.
Svoje težave povezujem s tem, kar so mi starši povedali: kot majhna sem jedla veliko zelenjave, lahko bi rekli, da nisem jedla nič drugega. Potem pa sem enkrat zbolela in po bolezni nisem jedla nič zelenjavnega več. Je to vzrok?
Kaj naj še naredim?
Obupana Anja
Spoštovana Anja,
psihodinamska razlaga vaše težave bi bila izogibanje asociativnem podoživljanju neke neprijetnosti, možno pa je seveda še več variant,od simbolnega protesta,prenesenega nezadovoljstva z enega področja na drugo in še in še.Odgovorite si na vprašanje ali ste sicer v življenju srečni.Če bo odgovor pozitiven, se lotite zelenjave tako, da ocvrete rezine zelene v obliki dunajskih zrezkov, nadaljujete z jajčevci z mesnim nadevom in tako naprej.Posprehodite se po kuharski knjigi in našči boste obilo možnosti.Če na vprašanje o občutju sreče ne boste pozitivno odgovorili, se morate posvetiti KONKRETNIM RAZLOGOM.To pa se začne druga zgodba.