Najdi forum

Zeleni čaj – ali res?

Pozdravljeni,

zanima me, če kdo ve kaj več o zelenem čaju. Namreč, o njem sem – do pred kratkim – slišala samo dobre stvari – antioksidant, dobro vpliva na počutje (še posebej za tiste z nižjim pritoskom …). Pa naletim na informacijo, da pitje zelenega čaja povzroča okvare notranjih organov. To je vse, kar sem izvedela, kaj več pa ne, nobene razlage, …

Zanima me vaše mnenje, izkušnje. Meni je zeleni čaj všeč, pijem skodelico dnevno (redko dve), pa me sedaj kar skrbi, če je res kaj na tem.

Hvala – lep dan želim!

Okvare notranjih organov? Slisi se zanimivo. V medijih lahko skoraj za vsako stvar (zeleni čaj, črni čaj, margarina, kava, paradižnik) enkrat preberemo, da je to nekaj najbolj zdravega na svetu, drugič pa, da je stvar smrtno nevarna;)

Ok tole je bilo malo karikirano, ampak vseeno. Najbrž je vsaka stvar, če z njo pretiravamo lahko potencialno škodljiva. Če samo pogledaš, kako danes živimo: vska dan vdihavamo onesnažen zrak, pijemo oporečno vodo, kadimo, sedimo pred TVjem, pa še bi lahko naštevali…

V Delu-don, sem prebrala, o zelemen čaju ( ne me vprašat katera št. ker se več ne spomnim). Preveč, zelenega čaja povzroči slabokrvnost. Priporočajo nekje, do dve skodelice na dan. Takšna količina pa zdravilno deluje na telo. Tud kitajci ga ne spijejo po dva litra na dan. Povdarek je na zmernosti ( do dve skodelici).

Mislim, da zeleni čaj škoduje samo v primeru, ko pretiravamo z količino, ki jo spijemo. Našla sem nekaj informacij tudi na http://www.altermed.org/phorum/read.php?f=8&i=37&t=37 . Jaz ga spijem dnevno eno skodelico. Prej sem pila tega čisto navadnega v vrečicah (od podravke, pa tudi neke avstrijske – ne spomnim se kako se mu rece..ipd), zdaj pijem samo tistega iz trgovine z zdravo prehrano. Po njem se dobro počutim, tako da dvomim, da škodi zdravju.

vsekakor mislim da ne škoduje, vendar iz lastnih izkušenj povem, da je mene osebno po dveh, treh dneh pitja (1 skodelica na dan) zaprlo prebavo, tako da ga žal ne pijem več.

Kje si pa naletela na to informacijo, Patricija?

New Report

Close