žeja ponoči
Imam 13 mesecev staro hčerko, še vedno jo dojim zjutraj in zvečer, pred kratkim pa mi je uspelo, da sem jo odvadila dojenja ponoči. Do nedavnega se je ponoči zelo pogosto zbujala in hotela “zizi”. Potem sem par noči vztrajala, da je nisem dojila vsakič, ko se je zbudila in se je obrestovalo. Sedaj se zbudi še maksimalno trikrat na noč, ponavadi enkrat do dvakrat, ampak namesto “zizija” hoče piti, kar že tudi pove. Sedaj sem v dilemi, ali naj ji dam piti vsako noč ali ne, ker se bojim, da bi ji to prešlo v navado (kot so mi povedali že drugi s podobnimi težavami). Po drugi strani pa ne vem, kaj če je res žejna…
Kakšne so vaše izkušnje? Se priporočam za nasvet.
Lep pozdrav, Nina
Nina
Dokler sem otrokom ponoči dajala mleko ali čaj, so se s tem nacejali. Prešla sem na navadno vodo. Če sta bila žejna, sta spila nekaj požirkov in konec. Voda ni nekaj okusnega s čimer bi se nacejal, če nisi žejen. Protest je bil pri obeh kakšna dva dneva, potem pa se je umirilo. Poskusi, pri nas je delovalo. Bilo pa je super tudi ko smo prenehali s plenicami, saj sta bila najprej suha ponoči – nista imela kaj lulati, ker nista pila. Pila sta uro pred spanjem, šla lulat in spat. Za takšne stvari je pri tebi še prezgodaj, zato pa zaenkrat lahko poskusiš s prvo fazo.
pri nas že od vsega začetka (mislim od kar se je ponoči nehal dojiti) ponoči prakticiramo vodo. Tudi zato ker zvečer pač umijemo zobe. Ponoči spije tudi do 2dcl vode, je pač žejen otrok in ne predstavljam si, da mu vode nebi dala, če reče da je žejen. Nesmiselno je razmišljat .. kaj če ni žejen , kaj če me samo preizkuša … tega pač ne boš vedela, dokler ji pijače ne ponudiš. Poskusi s kozarcem brez cuclja. Če je žejna bo pila, če ne pa ne bo.
lp, Barbara.