Že spet krvomočnica…
Punce, včeraj sem prejela krvomočnico. Poslala mi jo je prijazna gospa iz drogerije Rosa. Vsa navdušena sva jo z možem kar včeraj zvečer začela pit, danes sva jo torej drugič. Mislite, da je možno, da me od tega tako zvija po trebuhu (jajčnikih?)? Sicer se mi zdi skoraj neverjetno, da bi me po komaj 2x pitju… Bolečina ni podobna menstrualni, je bolj kot da bi me pikali z iglami v trebuh. Ne znam primerjave povedat-nikoli me še ni tako zbadalo -hudo boli (pa čeprav imam npr.mestrualne bolečine ful hude, tako da sem že navajena).
Mislite, da je to zato, ker sem jo začela piti kar sredi ciklusa? Se je še kateri to dogajalo?
Hvala in zmrzljiv pozdrav iz MB!
Meni se ni nič podobnega dogajalo. Mislim, da to ni od krvomočnice. Mogoče je vse skupaj malo psihične narave. Krvomočnica direktno sploh ne vpliva na jajčnike-vsaj po nekaterih knjigah o zeliščih sodeč. Po knjigah je plahtica mnogo bolj primerna za ženske zadeve.
Skratka, don’t worry in ne ubadaj se z možnimi stranskimi učinki krvomočnice. Mislim, da jih skoraj ne more biti, če jo piješ le po 1 šalco/dan.
Jasna, brez potresavice! Nioma veze, če si jo začela piti sredi ciklusa. Jaz tudi – prejšnji ciklus. Tebe ta ciklus skoraj sigurno jajčniki bolj bolijo po naklučju in ne zaradi tega zvarka.
Jaz mislim, da je vseeno, kdaj jo začneš piti. Še tega ne štekam, zakaj bi morale med M prekiniti s pitjem tega zvarka (tako so svetovale nekatere forumovke), saj v knjigah lepo piše, da blaži menstrualne težave.
Jaz gledam na ta zvarek takole: če pravijo, da naj bi nucal, potem ga bom pila. In ne bom se ubadala z mislijo o tem, kdaj naj ga pijem in kdaj naj prekinem. Pila ga bom ves čas po 1 šalco na dan. Pa kar bo pa bo!