Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Zdravstveno zavarovanje v tujin

Zdravstveno zavarovanje v tujin

Na ZZZS se dobi evropska kartica, ki velja v EU in še nekaterih državah. Kaj ta kartica vse krije oz. kaj več krije zavarovanje z asistenco npr. CORISS? Je priporočljivo za potovanje v tujino imeti obe zavarovanji?

Trenutno me najbolj zanima za primer smučanja v tujini z dvema majhnima otrokoma.

Za odgovor se vam ze v naprej najlepše zahvaljujem.

Helena

se vam opravičujem za malce kasen odgovor.
Asisstenčno zavarovanje se vam kljub temu,da vam zdr.storitve pokrije kartica zzzs splača skleniti.Nikoli ne vemo,ali bo zdravstvena ustanova, v kateri bi eventuelno poiskali zdravniško pomoč v državni ali privatni lasti.
V zadnjem primeru vam gotovine ne bi bilo potrebno zalagati.
Vse dobro vam želim,ter prijetno smuko!
Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

No tale odgovor je bil pa močan. Ne zamerite mi g. Bruno ampak vas je glede zdravstvenega zavarovanja že zdavnaj povozil čas. Zakaj ne pustite odgovarjati ljudem, ki se na to spoznajo. Zgornji odgovor kot še veliko drugih je tako zelo amaterski in povrhu vsega še zavajujoč, da to stran zagotovo ne bom več obiskovala-sicer pa komu to mar, le da imate vi službo!

Zahvaljujem se vam za kritiko,kakršna koli pač je.Verjamem,da ste bolj strokovni,saj ste zavarovalna agentka z licenco,vsaj tako ste se zmerom predstavljali.
Pa vendar sem od desetih odgovorov,s katerimi ste osrečili mene in bralce odobril samo dva,Tista,najmanj neumna.In pa seveda tega ,na katerega vam sedaj odgovarjam.
In zato ste užaljeni.Ne morete se reklamirati,nihče od bralcev vas ne kontaktira,nobene police ne morete skleniti preko foruma…Ja,res,zavarovalništvo ni tako lahek posel,kot so vam obljubljali.
Jaz pa se bom še naprej-brezplačno trudil z odgovori na tem forumu,mogoče bom ustrelil kakšnega kozla,naj mi bralci oprostijo.
Vam pa želim več pozitivne energije,pa pametni bodite!.

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Pozdravljeni.

Mislim, da je g. Bruno kar pravilno napisal glede zdravstvenega zavarovanja v tujini.

V kolikor nimamo sklenjene asistence za tujino,in smo v tujini, zdravstvene storitve plačamo sami.
Zavod za zdravstveno zavarovanje pa nam ob povratku v domovino povrne stroške v višini kot jih prizna javni zavod v državi kjer smo potrebovali storitev.
V primeru da nam nudi storitev zasebna ustabnova in stane 500 eur, v javni ustanovi pa stane storitev 250 , nam bodo v sloveniji povrnili samo 250.

V primeru da imamo sklenjeno asistenco pa nam stroškov v tujini ni potrebno poravnati, če jih pa že moramo, pa nam v domovini vrnejo polno ceno ne glede na to kje smo storitev prejeli. ali pri privatniku ali v javni ustanovi.

New Report

Close