Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Zdravljenje živega zoba

Zdravljenje živega zoba

Pozdravljeni,

Pred dobrim mesecem, ko sem bila pri zobozdravniku, so mi odkrili, da imam zaradi zelo stisnjenih zob luknjico, kasneje ob vrtanju pa je zobozdravnik odkril, da imam karies cez celo krono zoba in da je ta že načel živec, zato je potrebno zdravljenje. Bolečine prej ni bilo. V zob sem torej dobila zdravilo, vendar pa me je zob začel na vsak dotik močno boleti in skeleti. Spet sem obiskala zobozdravnika, ki mi je v zob zopet dal zdravilo, in me naročil znova čez 3 tedne.

Zanima me, kako dolgo poteka zdravljenje, ali je to po večini uspešno, in kaj sledi, če ni. Mi torej zobozdravnik živec odstrani? Zakaj pa pride do bolečin po zdravljenju in tudi smradu, ko zdravilo odstrani?

Hvala in lp

Pozdravljeni,

v vašem primeru je bil karies zoba preobsežen, da bi zob ohranili vitalen, zato je vaš zobozdravnik začel z običajnem in ustaljenem postopkom zdravljenja zoba. Zobno pulpo vam je devitaliziral in nato pričel s postopkom zdravljenja. Trajanje zdravljenja zoba zavisi od simptomatike zoba. Pravilno in natančno zdravljenje ohranja zob še dolgo, lahko celo življenje, v primeru težav je potrebno primerno ukrepati in v skrajnem primeru zob odstraniti.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Hvala vam za odgovor, upam, da bo ozdravel 😉

Hvala vam za odgovor, upam, da bo ozdravel 😉

New Report

Close