Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo zdravljenje z glino

zdravljenje z glino

Veliko sem že prebrala in preiskala o zdravilni glini. Tudi na med. over. netu.

Nikjer pa ne najdem kakšni so odzivi na zdravljenje.

Jaz sem kupila Ašičevo. (Prebrala, da je dovolj kvalitetna.)
Že drugi dan so me začele srbeti noge. Nekako kot pri koprivnici (pojavljala se mi je v vročih dneh, ko sem bila stara kakih 7 let). Začelo se je pri prstih potem pa šlo nekako po nartu in do kolen. Dan kasneje so me srbela tudi stegna. Celo spati je bilo težko, ker mi je sredi noči zakuhalo v noge in samo da sem podrgnila po koži, že bi se lahko spraskala do živega. Mož mi je že rekel ,da sem čist mem in da naj neham, ker mam očitno kako reakcijo in da to že ne more bit ok. Sama sem pa kolebala, da je to najbrž odziv telesa na razstupljanje. Glede na prebrano sem se odločila da ne bom prekinjala zdravljenja, če se ne bo še poslabšalo.
Zdaj po dobrem tednu je odziv že manjši, ni pa še izginil.

Zanima me ali ste tudi drugi uporabniki imeli take ali podobne, morda pa čisto drugačne odzive telesa. Bi lahko našla kje razlago zakaj je bil odziv telesa tak? Kakšne težave se mi zdravijo?

Glede na vaš opis, ste dobili alergično reakcijo. Če je prišla zaradi uživanja gline, pomeni, da izdelek vsebuje snovi, na katere ste alergično reagirali. Če pa ste dobili alergijo zaradi nekega drugega izdelka, pa boste sedaj težko sami ugotovili, od katerega alergena je prišla.

Alergične rakacije so vedno znak, da je v telesu nekaj narobe, največkrat je potrebno sanirati črevesje, lahko ste tudi zakisani ali imate glivice.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Spoštovani!
Za mravljinčenje nog sem pričela s slano kopeljo. Rezultat je spočetka prav presenetljiv. Prosim za vaše mnenje o primernosti te terapija, da si ne bi povzročila kakšne škode.
Zahvaljujem se za odgovor in vas pozdravljam!

Ali uporabljaš glino za obkladke ali posebno za uživanje?

Pravite, da vam solne kopeli pomagajo – super, še naprej jih izvajajte. Sol vam ne more škoditi, saj se tudi kopamo v morski vodi, a ne?

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni!
zasledila sem pismo gospe, v katerem poroča o reakciji na glino. Pri meni se je pojavila močna reakcija- razen če je virus ali kaj drugega- in sicer cca.5 dni po začetku uživanje gline v prahu se je pojavila povišana temperatura 38,5 ,mrzlica, nato po lekadolu in upadu temp. močno potenje, po 2. dnevih koprivnica, najmočneje izražena na sredini telesa-izgled kot sončne opekline, otečena in srbeča stopala in dlani, nasled. dan močne bolečine v nogah, najhuje v stoječem stanju od zadnjice do gležnjev, najmočneje nekaj cm pod kolenom v mečih. Po 7. dneh sem prenehala z uživanjem ( v soboto, 7.5.) še danes so dlani otečene in bolečine v mečih. Sama si tega ne znam razložiti- hvaležna bom za odgovor…

Pozdravljeni,
že kar nekaj let nazaj sem imela operacijo leve noge (podaljšanje kosti pod kolenom), noga mi pa še zateka. Ortoped pravi, da to ni nič posebnega. Bi bila ta glina tudi lahko koristna za moj problem? Če, kako jo uporabljati, na kaj paziti.
Hvala

Očitno sta z gospo jemali glino iz istega vira in dobili alergično reakcijo. Kot sem že omenil, ne mislim, da je glina čudežno sredstvo za vse težave, pa tudi nikoli ne bi jemal gline, ki nima ustreznih certfikatov.

LP

Bolj bi vam priporočal akupunktno masažo po Penzlu ali Papimi – več na internetu.

LP

Pozdravljeni,
mene pa zanima, katera pa je certificirana glina?
Naj bi bila Ašičeva glina dovolj dobra in preverjena. To tudi ponavadi kupim. Ali lahko navedete oz. vsaj malo namignete kje naj bi kupili kvalitetno glino?

Zanima me še, kaj vi menite o nošenju magnetnega nakita in ali res lahko vpliva na zdravje?
Hvala!

Na žalost vam ne morem svetovati, katera glina je dobra (tudi, če bi lahko), ker je v ordinaciji ne uporabljam. Bi pa, če bi jo kupoval, od prodajalca zahteval certifikate, analiza o čistosti … Če bi na neko glino dobil reakcijo, je seveda ne bi več uporabljal.

Verjetno se glina prodaja kot nek material in ne kot prehransko dopolnilo ali kozmetični izdelke, zato prodajalci niso zavezani k preizkavam in registraciji.

LP

New Report

Close