zdravljen zob boli
Pozdravljeni. Maja me je zaskelel zob, zato sem takoj odšla zdravnici. Zob sem slikala in pokazal se je karies (v kroni zoba) korenina je bila zdrava. V zob mi je zdravnica dala zdravilo, ki pa mi ga je zaradi hudih bolečin takoj naslednje jutro odstranila in uničila živec. Zob me je spet tako močno bolel, da mi je naslednji dan odprla. Čez 3 dni mi je spet vstavila zdravilo. Zdravilo se menja na 2-3 tedne. Nazadnje me pri čiščenju kanalov ni nič bolelo, zato je rekla da bomo naslednjič zob zapolnili. Prejšni teden pa me je začel boleti zob, ki je po dveh dneh prenehal. Danes bi morala zapolniti kanal, vendar me je pri čiščenju kanalov spet zelo bolelo? Spet sem prinesla sliko zoba (novo) in rekla je, da je v korenini vse čisto-ni procesa. V zob mi je udarila in malo me je zabolelo. Rekla je, da še ni za zapolnit (verjetno je videla pri čiščenju kanalov?).Zanima me, zakaj so takšne težave, če v korenini ni procesa? Zdaj po vstaviti zdravila je danes zob tako boleč, da se ga ne smem dotaknit, prav tako občasno pulzira v zobu. Naslednji obisk imam čez 1 mesec, po dopustu. Prosim, povejte mi kakšno je Vaše mnenje in ali je to vse normalno? Hvala LP
Pozdravljeni,
vprašanje za spec. endodonta, sicer pa potek dogajanj nič posebnega ali nenavadnega. Tekom endodontskega zdravljenja lahko pride do ponovnega razrasta bakterij oz. pojava formacije gnoja, kar se kaže v pulzirajoči bolečini, bolečini na poklep zoba oz. pojavu gnojne otekline. V takem primeru je potrebno pulpno komoro ponovno odpreti in jo očistiti. Zob mora biti pred dokončno zapolnitvijo popolnoma brez simptomov. Verjetno boste morali ponovno poiskati pomoč zobozdravnika.
Srečno.