ZDRAVILO ZA PLJUČNO FIBROZO
Pozdravljeni,
ne vem kam bi uvrstila tole temo, ce jo je treba kam drugam, se v naprej opravicujem.
———> Zanima me katero zdravilo bi lahko pomagalo pri diagnozi: Pljučna fibroza
ter kaksno je delovanje tega zdravila?
Zanima me tudi kako poteka zdravljenje za to bolezen, na katerem
forumu bi lahko izvedela kaj vec o tem?
Hvala in lep pozdrav,
Brigita
Spoštovana Brigita!
Na Vaše vprašanje Vam lahko odgovori le Vaš zdravnik, ki pozna vzrok bolezni, obseg pljučne okvare in hitrost napredovanja bolezni.
Pljučno fibrozo lahko povzročijo mnoge bolezni, v katere so lahko vpletene nepravilnosti imunskega sistema. Pogosti vzroki pljučne fibroze so: nepravilnosti imunskega sistema, okužbe, lahko jo povzroči prah mineralnega izvora ali različne vrste organskega prahu, plini, hlapi, pare, terapevtsko ali industrijsko obsevanje in nekatera zdravila.
Vse to so razlogi, iz katerih je razvidno, da Vam lahko na Vaša vprašanja odgovori le Vaš lečeči zdravnik. Verjamem, da se boste lahko pogovorili z njim.
Lepo Vas pozdravljam!
Najlepsa hvala za odgovor,
ampak zal se jaz ne morem pogovoriti s svojim zdravnikom.
Ta bolezen je namrec doletela mojo prijateljico, gospo, ki zivi v Bosni in Hercegovini. Ker je tam manjsi dostop do nekaterih zdravil kot pri nas, sem zelela samo poizvedeti, katera bi bila primerna za tole bolezen.
Potem bi se o njih prijateljica pogovorila z zdravnikom.
Tako npr. zdravila Actimunne – inteferon gama pri njih ni mogoce dobiti – ne vem pa, ce je pri nas dostopno… Je pa bojda zdravilo za Pljucno fibrozo.
Vem, da se ne more nic brez zdravnika, ampak tukaj sem zelela samo pridobiti par informacij o nekaterih zdravilih, ki bi lahko bila potencialna moznost zanjo.
Zdravnik pa je tisti, ki bi lahko presodil, ali bi katero od teh zdravil pri nas lahko pomagalo prijateljici.
Lep pozdrav in
hvala.
Brigita
Spoštovana Brigita,
nisem vedela za Vašo situacijo, zato si jasno ne morete pomagati na predlagan način. Svetujem Vam, da se obrnete na forum, ki ga vodi družinski zdravnik, doc. dr. Janko Kersnik, dr. med.
Mislim, da Vam bo najbolje svetoval, ali pa vsaj dal pravo usmeritev glede zdravljenja z zdravili, ki so na voljo pri nas. V literaturi sem sicer našla opisano zdravljenje s kortikosteroidi (prednizon), maloštevilnim bolnikom, ki jim to zdravilo ne pomaga, se stanje izboljša z azatioprinom (Imuran) ali ciklofosfamidom (Endoxan). Tako piše v literaturi, kakšna pa je dejanska praksa, pa bo najbolj primerno vprašati zdravnika.
Zelo mi je žal ljudi, ki tako težko pridejo do pomoči.
Lepo Vas pozdravljam
Forum je zaprt za komentiranje.