Najdi forum

Zdravilo Citalex?

Pozdravljeni,

Jaz imam probleme živčnosti in preobremenjenosti na delovnem mestu in posledično tudi doma. Se pa zavedam da sem preveč tekmovalen ker vedno hočem biti najboljši in me tudi majhne napake (ki jih vsakdo dela) zelo obremenjujejo. Preveč tudi razmišljam o stvareh ki se zgodijo oz. se bodo zgodile. Imam pa precej stresno službo, še posebej takrat ko imamo kakšne projekte. Odločil sem se za obisk psihiatra in mi je po prvem obisku predpisal tablete Citalex. Povedal mi je da ima on namen da me čim prej spravi iz te stiske (če to lahko tako poimenujem) in da se vrnem k normalnem življenju.
Zanima me kakšni so to tableti?
Nekje sem videl da je bilo omenjeno da zmanjšajo željo po spolnosti (ki že zdaj ni velika zaradi drugih obveznosti). Ali je to res?
Ali delajo odvisnost?
Včasih spijem tudi kakšno pivo s prijatelji. Ali bom lahko tudi zdaj ko začnem piti te tablete?
Ali je mogoče še kaj drugega pomembnega?

Če kdo pije te tablete bi prosil za mnenje. Se pa zavedam da na vsakega človeka drugače delujejo zdravila.

Hvala in lp!

Pozdravljeni,

glede zdravil vam ne morem svetovati, ker nisem zdravnik. Predlagam, da si preberete navodila, kjer boste zvedeli kakšni so neželeni učinki zdravila oz. se obrnete na vašega psihiatra.

Zdravilo Citalex vam lahko pomaga pri zmanjšanju simptomov – živčnosti, preobremenjenosti, tekmovalnosti, premišljevanju itd., vendar vam vzrokov za vaše težave ne bo odpravilo.

S prijaznimi pozdravi,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close