Najdi forum

Spoštovani!

Že nekaj časa jemljem eglonyl.(3x50mg) Dobil sem ga zaradi hudih nevrotskih težav in
cel kup strahov ki jih imam. Najraje sem sam doma. Zanima me kako bi se moral počutiti po teh zdravilih. Jemljem jih 14 dni. Hvala za odgovor.

Spoštovani Sesek,
ker gre za vegetativni stabilizator in blag antidepresiv, bi se morali počutiti sproščenega, vedrejšega, imeti bi morali dober apetit,a nekoliko rahlejši spanec.Morebitni neželeni stranski učinki se pojavljajo šele pri odmerkih 3X200 mg in več.

spoštovani psihiater!

Približno 4 mesece sem jemala antidepresiv coaxil, vendar sem imela po njem čudne bolečine v mišicah, slabosti,… in ker se stanje ni kaj dosti izboljšalo, sem se odločila še za psihiatra. Ta mi je rekel, da nisem depresivna, imam sicer nekaj znakov, rekel mi je, da sem preobremenjena, služba, družine, šola, delo doma,… in mi je napisal Helex(1 tableto zjutraj), za približno 2 meseca, ko imam spet kontrolo. Sedaj pa sprašujem tudi vas: lahko postanem zasvojena s temi tableti in zakaj se mi občasno še pojavljajo tiščanje v prsih in slabosti. Stanje sicer je mnogo boljše, vendar se bojim, da ne bi prišlo do kakšne odvisnosti. Aha, še nekaj. Občasno imam še občutek, da bom omedlela in postane me strah. Kaj naj storim in kdaj bo vse to minilo. Prosim, če mi na vsa moja vprašanja odgovorite, zelo vam bom hvaležna. Lep pozdrav in hvala. Tajda

Spoštovana Tajda,
Helex je pomirjevalo, ki sicer lahko povzroči odvisnost, predvsem, ča ga jemljete predolgo in v večjih količinah.Te nevarnosti se boste ubranili, če boste z zdravilom čimbolj varčni ( redno jemanje priporočamo le krajši čas 2-3 tedne, s tem da se doza zmanjšuje že v drugem tednu, kasneje pa le občasno in ob hudi tesnobi. Kadar je nelagodje manjše ga lahko ublažite z avtogenim treningom.

Velikokrat je z menoj vse v redu, ko pa me nekaj začne boleti sem spet na začetku vsega. Občasno imam zelo močan (ne hiter) srčni utrip, kar pa spet pripelje do tega, da začnem razmišljati kaj mi je. Vem oz. mislim, da se vse to plete le v moji glavi, vendar ne morem iz tega. Takrat takoj pomislim,kaj mi je oz. kaj bo, če mi postane slabo. Če se zamotim s kakšno stvarjo(delom) je vse v redu.
Ker sem opravila že vse mogoče preiskave in zmeraj je bilo vse v redu, mislim, da z menoj verjetno ni nič narobe in je to samo psiha. Doma imam zelo pridnega moža in dve prekrasni hčerki zato bi se tega rada že končno znebila. Stara sem šele 25 let. Ne vem kako se vsega tega lotiti? Kako se lotiti avtogenega treninga?
Kako vse to ( srčni utrip, občutki tesnobe, striskanje v prsih, bolečine po telesu) na splošno vplivajo na nadaljne zdravlje. Lahko vse to pusti kakšne posledice-bolezen.

Spoštovana Tajda,
Avtogenega treninga se boste najlaže naučili po knjigi Hannesa Lindemanna: Avtogeni trening, sprostitev v stiski.Ker je zadnja izdaja že razprodana, si boste morali knjigo izposoditi v knjižnici.Odlično dopolnilo avtogenega treninga je zmerna športna dejavnost.z njo boste okrepili obtočila in preprečili škodljive posledice sedanjega stanja.

Spoštovani psihiater!
Še vedno nisem dobila odgovora na zastavljena vprašanja. Vem, da sem že rahlo sitna, pa vas vseeno še enkrat prosim, da mi napišete kaj o tem za kar vas sprašujem. Tudi jaz bi raje videla, da teh problemov ne bi bilo, da bi bila lahko končno taka kot sem bila prej, taka, kot so me vsi poznali, vesela, brezkrbna(saj za take stvari), zadovoljna sama s seboj. Kako to, da mi je moj zdravnik predpisal samo pomirjevala(helex), naj jih neham jemati, kaj naj storim??? Za odgovor še enkrat hvala in mirno noč.

Spoštovana Tajda,
vsak zdravnik, ki prepiše neko zdravilo je odgovoren za njegove tako zaželene, kot nezaželene učinke.Če vam je predpisal Helex, vas je tudi opozoril na vse morebitne nevšečnosti in posledice in boste morali to debato nadaljevati pri njem.Sam še vedno mislim, da bi vam koristil avtogeni trening, predsem zato, ker je brez vsakršnih škodljivih stranskih učinkov.Seveda imate vse možnosti, da boste spet sproščeni in dobre volje.

New Report

Close