zdraviliško zdravljenje otrok na Debelem RTIČU!
Zanima me, če ima slučajno kdo kakšno izkušnjo z zdraviliškim zdravljenjem na Debelem rtiču. Sin je star 19 mes. in ima atopijski dermatitis. Bolj ali manj je kar naprej nekaj bolan (vnetje ušes, vročine, kašelj, alergija na km in jajca itd). Slišala sem, da predlaga osebni zdravnik nekje v mesecu maju in potem čakaš, da ti pošljejo datum oz. odgovor, če je sploh odobreno. Zanima me kakšni so pogoji in kako je s cenami za spremljevalce. In kako so razporejeni po sobah, je možnost tudi, da si v sobi sam z otrokom? Najlepša hvala za odgovore.
sem kar reden gost DR sicer ne zdraviliškega dela ampak vseneo. lej pogosto je videti majhne otroke z starši, kolko vem je tudi neke vrste hotel niso samo paviljoni, tako da ne bi smel bit neki problem, pa tudi samoumevno je da z dveletnikom gre v take stvari eden od staršev. glede cenika in tudi vsega ostalega pa poglej tukaj http://www.zdravilisce-debelirtic.org/
Smo redni gostje zdravljenja na DR, lani smo bili tretjič. Sin je astmatik. Pediater napiše predlog, komisija predlog obravnava, nekje v 14 dneh dobiš iz ZZZS-ja odgovor ali je zdravljenje odobreno ali ne. V roku enega meseca moraš eventuelno odobreno zdravljenje izkoristiti (v primeru bolezni lahko prestaviš). Imajo pa organizirane skupine, torej ne moreš kar prit tja. Pač, ko dobiš odločbo pokličeš in povedo ti kdaj prideš na zdravljenje. Zdravljenje traja 14 dni. Lahko otroka spremlja kdo od staršev oziroma svojcev, v kolikor pa spremstva nima, pa mu je dodeljena varuška, ki v primeru, da je takih otrok več, skrbi za vse in ne samo tvojega. Pri nas sina vedno spremljamo. Pač en teden jaz drugi teden mož. Pripada ti mislim, da 20% popust na redno ceno, kot spremljevalcu. V sobi si seveda sama z otrokom. Nastanitev je v hotelu Bor, luštne in čiste sobe, hrana odlična, notranji bazen z morsko vodo, za sprehajat še pa še. Osebje zelo prijazno, tako zdravniško, kot recepcija in restavracija. Skratka mi smo zelo zadovoljni. Vedno navežemo stike z ostalimi otroci in njihovimi starši in vedno se imamo super. Otroci imajo v dopoldanskem in popoldanskem času terapije (ne vseskozi), preostali čas pa preživiš sama z otrokom. V primeru, da je kak otrok sam, oziroma z vzgojiteljico se ponavadi priključimo njim in smo skupaj zunaj oziroma v kakšnih delavnicah, ki jih pripravlja vzgojiteljica, skratka, da se otroci družijo.
Takole na kratko :))
Če te kaj zanima vprašaj. Aja še tole. Mi hodimo vedno november, december in do sedaj smo imeli vedno lepo vreme. Za astmatike itak ni primerna poletna vročina. V tem zimskem času pa smo lahko dejansko na zraku vseskozi. Edina slabost mogoče to, da pač ni možno kopanje v morju. Vse ostalo gre.