Zdravila, zakonodaja, prehrana???
Ogromno vprašanj se nam postavlja danes v zvezi z zdravljenjem in originalnimi ali generičnimi zdravili. Ali zdravila dovolj dobro poznamo preden jih zaužijemo. Kaj vse bi morali vedeti o zdravilih preden jih pogoltnemo? Kako je pri nas z zdravstveno zakonodajo, kdo je odgovoren za pravilno zdravljenje in izbiro zdravil?
Na vsa vprašanja v zvezi z zdravili in zakonodajo iz področja zdravstva vam bo odgovarjala in svetovala Nada Irgolič, mag.farm.,spec., ki je bila dolga leta na mestu direktorice Urada RS za zdravila in je ta urad tudi postavila na noge…
Želimo ji veliko potrpljenja z nami.
Primož
Spoštovani !
Prosim, če mi znate odgovoriti. Hčerka ima že osem mesecev predpiano visoko dozo Seroqela z mnogimi stranskimi učinki, nazadnje je prišlo celo do krčev celega telesa- brez spanja. Sedaj zdravilo ukinjajo in uvajajo Zyprexo.
Je zmedena in komaj kaj zgovorna in sploh nebogljena.Medtem je bila dva meseca hospitalizirana, vendar se je domov vrnila še v slabem stanju.
Vsak poduk mi bo dobrodošel. Hvala !
Lep pozdrav !
Marija
Zdravljenje Vaše hčerke sodi v specifično področje psihoterapije, ki je zahtevno in o njem lahko odloča le njen zdravnik,ki terapijo izvaja.
To področje ni moje. Sklepam pa, da je z ozirom na uvajanje terapije z drugim zdravilom, upati na drugačen izid.
Svetujem Vam, da se pogovorite z zdravnikom Vaše hčerke in čim bolj sodelujete z njim.
Spoštovana gospa Irgolič !
Lepo se zahvaljujem za odgovor. Poiskala sem pomoč v nasvetu na PK v Lj. in so že taki ukrepi, da se bo upam počasi stanje izboljšalo.
Lepo pozdravljeni !
Marija
Forum je zaprt za komentiranje.