Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija zdravila proti vročini

zdravila proti vročini

Prosim za vaše izkušnje z zdravili proti vročini pri alergičnih otrocih.

Te dni sem prvič otroku (starem skoraj 3 leta) dala sirup Calpol. Pred tem smo uporabljali le svečke in parkrat Naprosin. Dobil je rdečo suho kožo okrog oči in na bradi in domnevam da je to reakcija na zdravilo, ki vsebuje par konzervansov in barvilo, ki so vsi na seznamih aditivov s povečanimi tveganji za alergije.

S katerimi zdravili ve znižujete vročino pri svojih otrocih? Moje dete se zadnje čase upira svečkam, problem pa je tudi ko skupaj z vročino ima še drisko, ker takrat skoraj praviloma takoj “tekoče” odreagira.

Hvala za vaše odgovore.

Sin je star pet let.Proti vročini uporabljam sok rdeče pese ZDRAVO ŽIVLJENJE.Mešan je z jabolkom in je prav prijetnega okusa tudi za otroke.Prileže se tudi tuširanje z mlačno vodo.

Tudi mi imamo sina alergika. Za zbijanje vročine pa uporabljamo LEKADOL sirup in ga prenaša brez problemov.
Lp

Tudi Lekadol sirup vsebuje oranžno barvilo,če se ne motim.

Zdaj sem pregledala sestavo še ostalih zdravil v obliki sirupov, ki jih je sine dosedaj jemal. Pravzaprav sta povsod prisotna dva elementa, ki sta na seznamu potencialnih alergenov, le barvila se spreminjajo. Kaže, da se sirupov ne da narediti brez njih.
Lekadola pa še nismo probali.

New Report

Close