zdravila.net
Pozdravljeni!
Prosila bi vas za pomoč pri naslednjem vprašanju.
V navodilih za uporabo BPZ na zdravila.net so na slikah opisane iskalne možnosti za določeno zdravilo in sicer: pomožne snovi, fotografinja, navodilo, SmPc. Pri iskanju podatkov o kakršnemkoli zdravilu pa mi ne ne izpiše zadnje možnosti SmPc, kar bi najbolj rabila. Ali mi pomagate pri tem? Ali je mogoče, da so zadnjo možnost ukinili ali pa je mogoče dostopna samo v lekarnah, čeprav pri vpisu na to stran, nikjer ne ločijo uporabnikov glede na njihovo strokovnost.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav, Altea
Spoštovana Altea!
Uporabniki BPZ vsekakor niso klasificirani glede na strokovnost. Čudi me, da ne morete dobiti SmPC-jev pri zdravilih. Razumela bi, da se Vam to zgodi v posameznem primeru, ne pa povsod. SmPC dobite z enostavnim klikom na ta znak, kot za navodilo, sliko ali pomožne snovi, kar ste že itak sami poskusili. Zgodi pa se, da vsi SmPC-ji še niso vnešeni v BPZ. V takem primeru povprašajte na Agencijo RS za zdravila in medicinske pripomočke. Če pa pri nobenem zdravilu ne morete dobiti SmPC-ja, pa se obrnite na naslov, na katerem ste dobili geslo.
Želim Vam uspešno akcijo!
Lep pozdrav!
Spoštovana ga. Irgolič in ga. Altea
Opišem lahko svoje izkušnje in sicer: preko gesla s katerim dostopamo v lekarni imam možnost vpogleda v SmPC, z geslom, ki sem si ga sama pridobila preko brezplačne registracije pa žal nimam tega dostopa četudi sem magistra farmacija.
LP
Spoštovana kolegica!
Pozanimala sem se glede Vašega problema, ko ne morete preko svojega gesla do SmPC-jev in dobila naslednje pojasnilo:
Ko se prijavljate kot kandidatka za uporabo BPZ, morate izpolniti določene rubrike. Že večkrat se je zgodilo, da je tisti, ki se je prijavljal, spregledal ali pa je bil prehiter, rubriko na koncu, kjer se mora vpisati kategorija uporabnika (zdravnik ali farmacevt). Strokovnjaki imajo namreč vpogled v vse informacije, ostalim pa so na voljo samo nekatere od njih. Če se Vam je to zgodilo, ste si sami nehote zaprli možnost vpogleda v vse informacije o zdravilih.
Svetujem Vam, da pokličete na naslov BPZ, kjer Vam bodo radi in takoj razširili možnosti, ko boste pojasnili, da ste farmacevt.
Upam, da boste to storili čimprej in, da boste zadovoljni.
Lepo Vas pozdravljam!
Forum je zaprt za komentiranje.