Spostovani,
nevem ce se za svoje tezave in vprasanje obracam na pravi naslov.
Ze skoraj leto dni jemljem zdravilo Medrol,na zacetku 4mg na dan sedaj 8mg. Zanima me ali zdravilo lahko vpliva na rezultate izvida (v tem smislu,da so ti zavajajoci oz. niso pravilni).
Zadnjo preiskavo krvi sem opravila 05.01.2015.
Rezultati so bili
SR 8; K-levkociti 7,8; Eritrociti 4,33; Hemoglobin 137; Hematokrit 0,403,Mcv 93;Mch 31,5; Mchc 339,Trombociti 330;Mpv 8
Secnina 5,2, Kreatinin 69, Ogf nad 60, S-Crp 2,5.
Zdravilo so mi predpisali zaradi tezav,ki jih imam ob notranjem delu celjusti in ustnem dnu,cutit je nabreklost in bolecine,boli tudi predel jezika,opaziti je tudi obcasno tezje poziranje. Vse to se dogaja na levi strani obraza in traja ze vec kot leto dni. Bila veckrat na ORL pregledih,sumijo na vnetje zlez slinavk ali sjogrenov sindrom. Imam tudi impaktirana modrostna zoba,vendar na Rtg ni videti vnetja,zato je celjustni kirurg mnenja da niso vzrok tezavam,sta pa v zelo neugodni legi in mi lahko poskodujejo oba bliznja zivca. Opravila sem Uz vratu-reaktivne bezgavke ostalo b.p.,Mr glave in vratu-na izvidih o zlezah pa ne pise nicesar,vzeli so mi del tkiva drobnih zlez slinavk-na izvid se cakam. Ko boli jezik imam obcutek da je tudi ta nekoliko otecen,vidijo se odtisi zob. Zaradi bolecin uzivam mehko hrano zato sem shujsala 10kg.Psihicno sem tudi ze naceta,ker se ne najde pravega vzroka in traja ze res dolgo. Zato me zanima ce so izvidi zaradi zdravila lahko zmotni. Prosim za Vaso mnenje. Opravicujem se ampak krajse nisem uspela opisati tezav.
Lep pozdrav
pozdravljeni
zadravilo medrol deluje proti vnetju. načeloma na izvide ne vpliva. vpliva le toliko, da se lahko vnetni kazalci ob jemanju zdravila normalizirajo kar je tudi željen učinek zdravila
lp