zdravila
Spoštovana Andreja,
vsa tri našteta zdravila pripadajo skupini benzodiazepinov, med seboj se strukturno razlikujejio po stranskih verigah, v delovanju pa bolj ali močno zmanjšujejo tesnobnost.Zasvojitev je možna, vendar ob mnajših dozah, posebno, če zdravilo ljemljete občasno manj verjetna.Če gre za kronično ali ponavljajočle se tesnobno stanje, je po doktrini koristnejša nadomestitrev z antidepresivi.
Antidepresiv jemljem že pol leta in sicer sprva coaxil sedaj zoloft 50g 1 x na dan. Poleg tega pa mi je psihiatrinja svetovala še 1 lexaurin na dan ( zjutraj). Ali je to v redu ( predhodno sem jemala xanax 0,25 g občasno).
S čim mi še svetujete naj si najbolje pomirim nervozo,ki me daje, kadar sem v kakšnem prostoru z veliko ljudmi. Namreč drugi teden grem za birmansko botro in se rahlo bojim, da v cerkvi ne bom zdržala tisto uro in pol kolikor bo trajala birma ( Dogaja se mi namreč, da sem nervozna, da mi bodo v tistem trenutku noge odšle nekam po svoje, da gladko malo ne bom zdržala – stanje, kot da bi znorel). Malo neprijetno bi bilo, da bi kot botra odšla ven iz cerkve, ker ne bi tam izdržala. Ali kakšno pomirjevalo deljuje tudi na to in koliko časa prej ga naj vzamem ( Vprašala bi svojo psihiatrinjo, vendar je ta na dopustu).
Hvala,
Spoštovana Andreja,
menim, da jemljete že dovolj zdravil ( ne glede na to, da doslej še nisem svetoval konkretnega zdrvaila in konkretnega odmerka, še posebej pa ne nekomu, ki je že v rednem tretmanu pri psihiatru), zato vam svetujem da omenjeni obred večkrat vadite, preden se bo zgodil dejansko.Prepričan sem, da bo takšna vaja možna in da boste deležni ustreznega razumevanja, če boste to predlagali.