Zdravila
Spoštovana Radovedna,
začudilo vas bo, če vam povem, da prihajajo na naše tržišče nova zdravila pol leta prej kot na Japonsko, istočasno kot v Nemčijo in Anglijo in dobrih 7 mesecev pred Avstralijo. Nekaj tujih zdravil, ki jih uporabljamo zoper fobije in generalizirano anksioznost je pri nas že nekaj let v rabi ,marsikje registracijski postopki kasnijo in se tako neko zdravilo, ki se napoveduje kot pomembna novost, drugod že nekaj časa uporablja. Klasičen primer za to je bil nevroleptik Haloperidol. Ker je seznanjenost naših psihiatrov z najnovejšimi farmacevtskimi proizvodi sprotna, tudi ne dvomim, da bo lahko vaš psihiater za vas poiskal uspešno sredsvo proti strahu ( vseh namreč vsi pacienti ne prenašajo enako dobro).
Lep pozdrav!
Hvala za prejsnji odgovor.
Sedaj bi vas rada vprasala se nekaj.
Imela sem zelo mocno bitje srca , zato sem obiskala zdravnika mislec , da je z srcem kaj narobe.
EKG je bil uredu , vendar me to ni kajdosti pomirilo. Dobila sem zdravila(Prozac) , jih jemala 3mes.
in potemsem imela za dva meseca mir , nakar se je ponovilo. Ponovno sem dobila zdravila za 6 mes.
in spet samo za dva meseca miru , toda tokrat je bilo se izrazitejse in glasneje vse skupaj. Ali zdravila samo dusijo strah ali ga docela odpravijo? Po 30. urah psihoterapije sem dognala zakaj se mi to dogaja , vendar se se vedno nisem znebila strahu. Kako naj vem ali je psihoterapevt uredu?
Ukvarjam se tudi s sportom (tecem 2x – 3x tedensko par km) in ze eno leto izvajam AT.
Bilo mi je receno: Vedno znova in znova si moram zatrjevati da se mi ni treba nicesar bati in da tako kot sem sem uredu. Ali je bila njegova odlocitev pravilna?
Kaj se v najslabsem primeru zgodi ko srce ponori in za koliko se v takem primeru povisa utrip?
Ali je to obremenitev za srce ,ce se to prepogosto dogaja?
Najlepsa hvala za odgovor.
Spoštovana Radovedna,
glede na zadnja priporočila svetovnih strokovnjakov na področju antidepresivne terapije( podatki so stari teden dni) ,je potrebno za trajnejši kasnejši učinek anttidepresiva tega jemati vzdržema devet mesecev.Priporočam vam kombinacijo s tehniko preplavljanja( kaj je to , vam bo povedal vaš psihoterapevt, pa tudi sam sem jo na forumu že nekajkrat opisal) V okviru nje si boste sami beležili spremembe v srčnem utripu.Svetujem vam, da si nabavite/izposodite pripomoček “Polar”kakršnega uporabljajo pri treningu kolesarji in plavalci.
Lepo pozdravljeni!
Poskusila sem tehniko preplavljanja , vendar mi nikakor ni uspelo. Vceraj pa kot nalasc me je zadelo.
Popoldan doma v kuhinji. Pri tem pa moram povedati se to , da sem bila v soboto z mozem v druzbi ,ki mi ni bila prav nic prijetna , poleg tega so me pa se vsi ignorirali dve uri s tem da se ni nihce z menoj pogovarjal , nakar sem sama zapustila zabavo. Verjetno me je to par dni v notranjosti morilo.
Takoj ko se je napad zacel sem si sama izmerila pulz ki je bil 181 in pritisk147/130 , vendar je trajalo le deset minut in koncno se je zadeva umirila. Tablete se jemljem in kljub temu se to dogaja , tako da me je to spravilo v slabo voljo. Ali se bo to kdaj koncalo. To me pomalem obremenjuje in bojim se da mi bo zmanjkalo moci. Kaj pravite na vse to? Res, da se mi ni nic zgodilo , je pa skrajno neprijetno.
Hvala za odgovor in lep dan vam zelim.