Najdi forum

ZDRAVI LJUDJE VS BOLANI

Dajte mi povedati prosim, bolniki in zdravi ljudje. Koliko zdravi res razumejo bolane? kakšne izkušnje imate vi? Jaz nimam dobrih..Moja zgodba, na kratko; sem bolana celo življenje, rojena z določenimi anomalijami (srce), katere se niso zmogle popraviti. Ogromno bolana, bolnice, z leti vse slabše. Celo življenje grem preko sebe pa za ljudi ni dovolj. Ne vem več ali je smisleno razlagati v detajle, kaj mi je in kako se počutim, ali si enostavno misliti, nisi v moji koži, ne veš kako je. Vem da nisem lena ali podobno sem se fejst matrala v življenju, vsake stopnice, klanec,hoja, nočna mora za hudega srčnega bolnika. Hudo mi je ker se mi zdi da ljudje pač ne štekajo. Ja, saj srečaš par ljudi ki so empatični /ali imajo sami bolezen, tisti razumejo. Kaj naredite ostali, kronični bolniki? Razlagate, zakaj ne morete itd, ali pač odgovorite ne morem, ne grem, ne počutim se ok in konec debate?
Kako zdravi vidite bolane?

Kako jih vidim ? Predvsem tako , da se zavedam , da vsega ne morejo početi kot naprimer zdravi, da imajo pač neko zavoro, oviro , do polnega življenja . Nasplošno jih spoštujem ne motijo me . Priznam , da sem hvaležna , da sem zdrava in jaz bolane ki jih srečujem na cesti vedno blagoslavljam na tihem jim želim vse dobro in zdravja predvsem . Na ta način sem blagoslavljali do sedaj že na stotine ljudi .
Tudi tebi želim vse dobro in želim ti veliko pravih prijateljev , ki te bodo predvsem razumeli in te sprejeli .

Meni se kao sliši šum na srcu (vem da ni nevem kaj groznega). Zanimivo, da ga nekateri dohtarji slišijo, drugi pa ne. Tako, da že sam ne vem kaj naj verjamem.
Skratka, ne hodi preko sebe, ker bo s srcem samo še huje, telo ve da delamo nekaj proti sebi in to nam pokaže.
Ni ti potrebno dajati razlage, če oseba ve s čim živiš (če ne ve je njegova splošna razgledanost na nivoju kamna). Drugače pa opišeš samo kako se počutiš v tistem trenutku in zaradi sebe upočasniš konje.

Sit lačnemu ne verjame in ga ne razume in tudi zdrav nikakor me more razumeti bolnega. Nekateri so taki, da vsaj sočustvujejo, mnogi pa so taki, da na bolne gledajo zviška in jih imajo celo za lene. Imam eno prijateljico, je zelo v redu oseba, toda, če slučajno kdaj omenim, da me kaj boli, ona odvrne, da njo pa nikoli nič in da ni bila že 15 let pri zdravniku.
Dokler sam ne izkusiš bolezni in bolečin, ne moreš razumeti bolnega. Tega se zavedam šele zdaj, ko me pestijo določene težave.
Želim ti dobro počutje in zdravje, da te ne bi nič bolelo. Srečno!

New Report

Close