zdrava sol
Pozdravljeni!
Že pred časom so mi nekateri bližnji govorili o zdravi soli. Kako pomaga hujšati,zdraviti različne bolezni…
Sedaj sem si jo tudi sama res naročila in jo tudi dobila.Poleg tega,da je zelo draga 5.000 sit za malo več kot eno kg. Ker pa niti na embalaži nisem našla ne proizvajalca,niti cele sestave sem tega gospoda poklicala.Moram reci,da je deloval dokaj prepričljivo za kaj vse pomaga.Odgovora od kod je ta sol ,kdo jo polni pa nisem dobila.Rekel je,da ta sol vsebuje manj joda kot navadna jedilna sol. Dnevni odmerek te soli naj bi bil cca. 8g.No niti nevem kako je ta sol lahko tako obdelana,da pride ven zdrava sol. Verjetno poznate to zadevo: SALE SALUTE!
Zelo vam bi bila hvaležna,ce bi mi lahko kaj vec povedali o tem oz je to sploh mogoce,da obstaja zdrava sol!!
LP Jana
Te konkretne zadeve ne poznam. Poznam pa tovrstne potegavščine, ki naivnim dobromislečim ljudem izvabljajo denar iz žepa in jim povrh tega še škodujejo.
Sol za uživanje preko mere ni zdrava. Sol veže vodo v telesu in že to Vam garantira, da boste zaradi te vode nekoliko težji. Torej hujšanje na ta način odpade.
Naša zakonodaja izrecno prepoveduje prodajo takšnih izdelkov “od vrat do vrat”. Izdelki običajno ne nosijo niti imena, ne naslova proizvajalca in nimajo nobene garancije kakovosti, da ne govorim o varnosti.
Svetujem Vam, da štejete ta svoj nakup za zadnjega te vrste.
Način, kako zmanjšati telesno težo, je opisan skoraj v vsaki reviji, predvsem pa je garant hujšanja manjši vnos hrane ali pa izbira zdrave nekalorične hrane z dosti balastnih snovi.
Lepo Vas pozdravljam!
Pozdravljeni,
jaz bi še to pripomnila, da je slovenska sol itak pol premalo jodirana, tako da še manj joda sploh za žensko populacijo nikakor ne more biti kaj posebej zdravo.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.