Najdi forum

ZDA in Avstralija?

Sem prebiral po forumu in je ok dokler se kdo pove kaksno informacijo.Mika vna sta mi oba kraja. Mogoce prvi malo bolj. Primankuje mi informacij kot so bivanje,delo,denar,stroski… obeh krajev kljub temu, da sem precej brskal po internetu vendar rad bi zvedel se vec. Lepo bi bilo ce bi mi prejel odgovore od oseb ki zivijo na teh krajih. Namen imam oditi nekam kjer ni mrzlo in brez tornadov:). Za Zda sem imel v mislih zahodno obalo .Ceprav eni recejo tako drugi drugace. Vsakega odgovora bom vesel,no samo tistih ne ko nekdo pametuje in se rad zapleta v prepire … no sej veste kateri so to jih je precej tudi na ostalih forumih in se jih marsikdo ne zeli. O lastnostih Kanade in Avstralije pa nisem prav veliko poducen ceprav me je po branju forumov, Avstralija kar prevzela . In tudi tukaj bi odgovori prisli prav. Resda, da se kolebam vendar poizkusam poiskati najugodnejso resitev.

lp

Napiši stopnjo izobrazbe, pa ti lahko kaj več napišem za ZDA in Kanado.
Od stopnje izobrazbe je odvisen dohodek, predel, kjer lahko živiš, stroške pač prilagodiš dohodkom.
Za Kanado sem že enkrat pisal, mislim da na dnevnikovem forumu, povsem razdelan stroškovnik.
Ni pa problem, da ti ga napišem še enkrat, pa še za south west of US, če hočeš.

pozdrav iz GTA

Stopnja izobrazbe in predvsem smer sta odlocilnega pomena tudi pri tem, kaksne moznosti imas za odhod v katero od omenjanih drzav.

V splosno je tako, da je zivljenski standard v ZDA najvisji. Place so najvisje, najvec si lahko privoscis in najvec lahko privarcujes. Hkrati pa je v ZDA tudi najtezje imigrirati.

Hm, se ne strinjam.
V Kanadi, pa tudi US, je pač tako, da si z višjo izobrazbo in bolj plačanim delom lahko privoščiš boljši predel za prebivanje.
In tukaj nastopi kar lepo število stroškov:
– najemnine za stanovanja so različne
– trgovine imajo drugačne cene
– oddaljenost do dela je pri boljših predelih malo večja
– ko si privoščiš hišo, so davki na nepremičnine različni, v boljših predelih večji
– privoščiš si boljše zdravstveno zavarovanje…

Tako v Kanado, kut tudi US sam, kot neodvisen (independent) imigrant brez višje izobrazbe skorajda ne moreš imigrirati, razen, če imaš sponzorja.
Potem pa se največkrat začne z delom za majhen denar…

Prav tako v standardu ni nobene več razlike med US in Kanado. Sedaj, ko kanadski dolar prav pošteno raste, pa so razlike še manjše.
Razlika je le v davkih in povratnem denarju države….

Še bi lahko našteval….

pozdrav iz GTA

Ta pa meni povej me kar tako zanima,

stopnja izobrazbe je: dipl. ing. tekstilstva
fant: dipl. ing. strojništva

Well… Osebno se na tvojem mestu ne bi kaj dosti obremenjeval z ZDA. Vsaj eden bi namrec se iz Slovenije moral najti delodajalca/sponzorja.
Glede na trenutno ekonomsko stanje v ZDA pa je to silno tezko, pa se kvota za H-1B vize bo zapolnjna novembra. Za imigracijo v Kanado pa imata vse moznosti.

Well, we could debate this to death but we know better. I am glad you find Canada equal to the USA.

There are people in Slovenia who swear that life is much better there than in California so…

Seveda, CA, lahko debatiramo do onemoglosti.
Pa vendar, iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da sem dobil tak občutek.
Tako z dohodki, prav tako z možnostjo nakupa za zaslužen denar.
Ena sama razlika je še vedno: srednjemu sloju Kanada pobere približno 34% plače, da se pride no neta, US pa približno 24.
Kanada, Ontario ima PST in GST skupaj 15%, US prometni davek je 8%.
Vendar pa se s tem ne meri standard, kajneda. Standard je socialno varstvo in kupna moč srednjega razreda. Le to šteje. In o tem govorim, ko menim, da ni več nobene razlike med Canado in US, bog te nima rad.

Well, I could debate with you but doesn’t make sense. And let me know please how you can know better? Tell me your experience, both countries, Canada and US. Did you live in Canada and US? Did you work in Canada and US?
I did.

Thanks.

Z napisanim nisem mislil nic slabega. Le to, da imamo ljudje razlicne poglede, prioritete, … Pac, vsak ima svoja merila. Pa brez zamere!

Razlika v socialni varnosti med Canado in ZDA je resnicno velika. Tistim, ki je to zelo pomembno, ZDA vsekakor ni za priporocati.
ZDA so bolj “raj” za mlade, zdrave, izobrazene, delovne, brez otrok in zeljne/potrebne $$$:-)

Osat, b bi te dalo kontaktiram na kak email?

Nema blema.
Moj e-mejl je: [email protected].

Debate pač kristalizirajo mnenja, bog te nima rad. Tudi osat ni mislil nič slabega, le argumenti…ti manjkajo.
Pa lep pozdrav.

Takole:

kot tekstilni inženir nimaš neke velike možnosti za takojšnjo zaposlitev in bi se bilo verjetno potrebno prekvalificirati. In medtem bi bil zaslužek sila majhen: med 7,15 pa do 10 CAD$ na uro. In taka situacija lahko traja kar nekaj let…
Za strojnega inženirja je že veliko bolje.
Zaslužek bi lahko bil od 55 pa do 75K letno. Ob precej veliki sreči in dobrih vezah, seveda. Sicer pa bi moral začeti z kakšnimi 45K letno. Ali še manj.

In stroški:
če se odločiš za malo manjši in cenejši predel, za GTA bi veljalo Ajax, Whitby, Oshawa, bi bila stanarina za trosobno stanovanje z AC približno 1,1 do 1,5K na mesec. Lastniški kondominium pa še več: cca 1,5K in navzgor.
Večina večjih stolpnic ima “utilities includet”. In če tega ni, je še nekje 250 do 300 CAD$ za elektriko in vodo.
Potem pa luksuz:
telefon: 35 na mesec, long distance posebej in lahko kar nanese. Zato se splača kupovati telefonske kartice

Cable TV, Hi speed internet, cell phone: tja do 200 dolarjev na mesec.

Avto moraš kupiti na keš, saj kot novoprišlek nimaš kreditne kartice.
In ko lahko kupiš avto, moraš računati še na 400-600 dolarjev na mesec za nek normalen avto.

Bencina porabiš okrog 200-250 dolarjev, odvisno pač, kje delaš in koliko imaš do trgovin.

Za hrano štiričlanska družina zapravi približno 1000 CAD$ na mesec.

Torej je zadeva taka: če si brez otrok in lahko imigriraš sam, da si pripraviš temelje, je to čisto v redu. Vsaj leto ali dve. Tako si lahko privoščiš poceni stanovane, slabši avto, manj luksuza, manj za hrano in dejansko lahko kar lepo prišparaš.
Če pa je horuk na enkrat in otroci…pa je to težje. In majhni otroci zahtevajo dodatno varstvo, če oba delata in je to strošek še dodatnih 5 do 8 dolarjev na uro.

Tole ni namen, da bi koga odvrnil, le realno sliko bi rad pokazal. Vseprevečkar sem videl objokane ljudi z mjhnimi otroci, predvsem visoko izobražene, kateri so pomivali posodo, točili bencin na črpalkah…in izgubljali sanje o obljubljeni deželi.
Veliko je raznih svetovalcev, kateri obljubljajo pomoč za imigriranje v Kanado ali Avstralijo. Pa vendar nihče od teh ne more zagotoviti, kar je najbolj pomembno: DELO.

Ja, ta problem pa odpade, če koga poznaš in imaš že garantirano zaposlitev.
Pa še to:
nikoli ne imigrirati v kakšno državo z temporary delovno vizo. Dejansko se to močno izkorišča in večina ima potem nižjo plačo od drugih. Pa samo za delodajalca omenjenega na dovoljenju lahko delaš. Tudi to sem videl, da so nekateri morali kar lepo domov…
In če si sam, lahko tudi s tem poizkušaš…

Torej Kanada: landet imigrant, postopek je kar dolg in drag, za dve polnoletni osebi približno 4000 ali malo več CAD$. Ob idealnih pogojih.

Za US pa Green Card, kar pa stane krepko manj, za dve osebi približno 1500 do 1800 UD$. Z vsemi mogočimi stroški.

Če te pa še kaj zanima, vprašaj.

Pozdrav.

Največ informacij boš dobil na internetni povezavi http://www.activemigration.com.
Prihodnjo soboto imajo predstavitev v Sloveniji. Mislim, da je stvar dobra. Lp, M.

Osata ne bo v Ljubljano ….. živi v Kanadi.

Pozdrav

iz lastnih izklušenj:
pejdi v australijo. ne bo ti žal. tam je drugačen svet, cenejši svet predvsem pa je toplejše tam dol!

Zdravo,
ker se s fantom zanimava za odhod v Avstralijo,bi tudi nama prišla prav kakšna informacija glede nastanitve,zaposlitve,povprečne plače,delovne vize,cene nepremičnin itd… nasploh vsega ,kar bi bilo dobro vedeti preden se podava na tako pot.
Hvala za odgovor,lep pozdrav Sonja & Robert

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close