Najdi forum

Pozdravljeni,
sem mama 19 letnega sina, imam redno sluzbo in svoje stanovanje ter kup dolgov. Dolgovi so se mi nabrali za poplacilo sinovih dolgov (izposojeni denar pri prijateljih, neplacani racuni za GSM….). S placo jih komaj pokrijem in ostane mi le se za tekoce racune za stroske (elektrika, voda,…). Sin se ni zakljucil sole (manjka mu eno leto), trenutno caka na zacetek predavanj, nima pa prave motivacije, da bi jo naredil. Problem je v tem, ker moram nekaj spremeniti. Potrebujem pomoc, nekoga, ki bi me pomagal psihično okrepiti, da bi bila sposobna postaviti sina pred dejstvo; ”ne bom ti več plačevala dolgov, to je tvoj problem. Naredi šolo, če ti ni do tega začni delati ali pa boš moral na svoje”. Enostavno nimam te moči, vem pa, da s tem dajem otroku potuho in slabo uslugo. Ampak to ne pelje nikamor več. Vsakdan je slabše, samo še čakam na nove opomine in izvršbe.

Ali obstaja kakšena posvetovalnica (brezplačna) zame, ker ne verjamem, da bi jo sin sploh hotel obiskovati skupaj z mano (enkrat sem že poizkusila, pa ni bilo govora)? Skratka, nujno potrebujem nekoga, ki bi me usmerjal, me podpiral in mi pomagal, svetoval, me pripravil, kako naj v določenih situacijah reagiram.

V naprej hvala, Sunny5

Spoštovana!

Mislim, da je vaše razmišljanje zelo modro in se povsem strinjam z vami, da je res čas, da spremenite svoje ravnanje, v svoje in sinovo dobro ter se mi zdi tudi zelo pohvalno, da iščete pomoč in podporo, da boste zmogli sinu reči: ne.

Različne posvetovalnice obstajajo. In sicer se za svetovalno pomoč lahko obrnete na:
– CSD – obrnete se na prvo socialno pomoč, od tam vas usmerijo k ustreznemu strokovnemu delavcu
– Svetovalnica Fužine:
Glede na to, da lahko odnos vašega sina opredelimo tudi kot ekonomsko nasilje, se mi zdijo primerne tudi:
– Društvo za nenasilno komunikacijo:
– Ženska svetovalnica:

Upam, da boste na katerem od teh naslovov našli primerno osebo, ki vas bo usmerjala in podpirala pri postavljanju meja sinu!

Jana Metelko Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21, <http://pelikan.karitas.si/materinski_domovi.htm>

Svoj denar imej ločen od sinovega vpogleda. Povej mu, da ga imaš zelo rada, vendar nimaš več denarja, kot za hrano in stroške. Zamenjaj kartice, izpiske pa dviguj v banki in jih arhiviraj v službi ali uniči.Dragocenosti daj v sef v banki ( okrog 4ooosit na leto).

Največjo uslugo mu boš naredila, če mu najdeš preprosto službo, Mc.Donalds ali kaj drugega, da bo sam prislužil za svoj luksuz.Povprašaj prijateljice in prijatelje, če kdo ve za kakšno skladiščno delo ali varovanje v gradbenih firmah.

Ljubezen je pokazati pot do sreče. Srečno!

New Report

Close