Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Zavrnjena bolniška

Zavrnjena bolniška

Mene pa zanima, če je katera seznanjena s sledečo situacijo: Sem na bolniški že dlje časa, tako da sem bila na komisiji. Komisija mi je z določenim dnem bolniško zaključila-češ da sem po tem datumu sposobna delat-ampak z istim dnem, ko mi je komisija zaključila mi je gin.podala nov predlog za podaljšanje bolniške. Zdaj pa že 2 tedna čakam odgovor komisije, baje moj primer še obdelujejo in vprašanje je če ne bo zavrnjen. Ali mi lahko za nazaj zavrnejo bolniško? Ali pomeni, da sem “užgala ta plavga”, ker nisem šla v službo? Kaj če se v službi ne morem dogovorit za dopust?

Če ti je G poslal nazaj bi ti morali pokriti vsaj te dni ,ko čakaš,drugače ti pa lahko mirno zavrnejo,meni so jo,kljub mnenju mojega G in osebnega zdravnika,njih to ne gane,pa tudi traja predno ti odgovorijo,vsakič dlje.Tako,da mislim,da ti te dni bodo pokrili za naprej boš pa videla,če je mnenje G ,da imaš B,vztrajaj,pa pošlji pritožbo,čeprav ti tudi lahko zavrnejo.Če se boš ti pritožila,pa ni nujno,da ti pokrijejo tiste dneve,ko čakaš,zato moraš imeti rezervni dopust.lp

Ja kako, če ti G napiše isti dan za naprej, ko ti komisija zaključi bolniško, to morajo potem vsaj za nazaj krit, po mojem, ne vem. Kaj pa če ne bi imela dopusta, kaj pa pol?

Lahko ti pa v službi nočejo dopusta za nazaj pisat, ja ali pa da ga nimaš več, saj ona je v dobri veri-ker ji je G napisal še naprej-ostala doma in počivala.

ja, žal ne bi vedela, ..so mi vsi rekli, da bom v primeru negativnega odgovora pač dala dopust-ja kako pa, ko sem ga celega porabila?! sem dobila podaljšano -na srečo. tudi svojo zdravnico sem vprašala ali naj med tem ko čakam odgovor grem v službo, pa mi je rekla, da nikakor…

Ja sam če ti pa zavlečejo čez praznike, potem pa nekaj verjetno bo treba ukrenit – zaradi obračuna plače mislim. Ne moreš čakat do 10. nov., pol ti pa zavrnejo, in nimaš dopusta, nimaš bolniške, torej “tolčeš plavega”, al kako? So pa res hecni, da rabijo toliko časa za odgovor, jaz sem vedno kar takoj dobila odgovor.

veliko premerih zavrnejo ce ni tehni razlog tvoja osebna zdravnica ti lahko do 1meseca potem je komisija -ce si pametna zakljuci in pojdi za en teden na dopust no ni treba za en teden dva dni je dovolj toliko da se prekine bolniska in potem opres novo!izognes se komisiji ker to dajo po mesecu dni!

Po pravilih ZZZS je tako, da se oni odločajo neodvisno od izvidov specialista (tega raje ne bom komentirala, ker poznam veliko tako neupravičeno zakjučenih bolniških). OK, saj v glavnem jih upoštevajo – in ti želim, da bo tako tudi zdaj. Verjetno so ti bolniško zaključili, ker pač ni bilo novega izvida, ki bi bolniško še naprej utemeljeval.

Na koncu odločbe ti piše nekako v stilu “pritožba ne zadrži izvršitve” – ali nekaj takega.
Tako da v primeru, da ti oni bolniške ne podaljšajo, si boš žal morala pisati dopust – oz. se v službi nekaj drugega dogovoriti. Zdaj, ko si doma brez podaljšane odločbe, si to na lastno odgovornost.

Upam, da se ti izteče vredu – pa najbrž se ti glede na nov izvid bo 🙂

Ja, sam mal težko je v službi rečt, da je bilo zavrnjeno, ti si v dobri veri ostala doma, pol pa prosiš za dopust za nazaj. Lahko je delodajalec tako nesramen, da ti ga ne da. Tore?

Tudi sama sem bila na istem in to ni za nosečnico z zdravstvenimi težavami nikakršen počitek, ko na lastno odgovornost čakaš odločbo. Zdravnik, ginekolog in še kak specialist ti priporoča počitek a nihče ti le tega mirnega in brezbrižnega ne omogoči. Ti dnevi čakanja so živčna vojna. Res je kateri delodajalec je danes še tako človeški in bo razumel situacijo
!?! Tudi jaz sem doma sedela in čakala, vendar na srečo sem dobila bolniško do porodniške. Meni so sicer rekli, da do izdane odločbe komisiji ti morejo na ZZZS dat neko potrdilo na podlagi katerega v primeru zavrnjene odločbe lahko dobiš še bolniško do dneva, ko je bila odločba izdana. Ne vem ali to drži ampak mislim,da te resnično ne morejo kar tako pustiti.

Kaj pa če se mesec prej konča, preden dobiš odločbo? Pol pa kasnej plačo dobiš al kako? Jaz tud čakam odločbo, pa ne vem kako bom v službi zrihtala, ker dopusta mi ne morejo za nazaj pisat-če je to res ne vem- pa vprašanje če mi ga hočejo pisat. Bolniško pa mislim, da se da za nazaj zrihtat. Kaj pa če zavrnejo v odločbi-pa mi lahko v službi rečejo da sem plavga tolkla, kljub temu, da mi je G napisal bolniško, valda nisem šla v službo, če naj pa počivam!

Jaz vas ne razumem, kako lahko čakate do zadnjega dne, preden daste nov predlog?! Pa saj menda veste, kdaj vam odločba poteče, veste tudi, da komisija odloča 3-5 tednov, torej je treba nov predlog vložit pravočasno, ne pa čakat na zadnji dan in potem nohte grizt pa jamrat, kako so čudni. Čudne ste same! Jaz sem vedno priskrbela nove izvide vsaj 4 tedne pred iztekom “stare” odločbe, da je os. zdravnica naredila predlog vsaj 3 tedne pred potekom odločbe, da sem vedno imela tudi še čas za morebitno pritožbo. Tudi na kontrole sem se vedno tako naročala, da sem imela priporočila pravočasno v rokah. Za to boste pa menda že same poskrbele. Meni se zdi to edino logično!

Delodajalci so pa blazno veseli onih, ki hodijo vsak mesec 2 dni na dopust in s tem ostajajo njihovo breme, pa takih, za katere ne vedo, v kakšnem statusu sploh so, kaj naj jim pišejo ipd. Potem bo pa še kakšna jokala, kako je grd delodajalec, ker ji ne da dopusta za nazaj in ji je “plave” pisal. Dejte bit vsaj majčekno odrasle in odgovorno pa vsaj same zase poskrbite, kot se spodobi.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Komisija mora odločit v 8 dneh in mnogi ginekologi ne želijo napisat novega izvida do nekaj dni pred potekom odločbe, češ da bodo potem izvidi prestari… Toliko v vednost Skrbna…

Komisija je dolžba obravnavati predlog oz. tvoje stanje cca. 1 teden pred potekom odločbe in nič prej. Če se to prej zgodi, moraš biti srečna, da ti ne zavrnejo predloga. Govorim iz lastnih izkušenj! In izvidi morajo res biti čim novejši…..seveda, ker so tudi pregledi pri G na mesec dni kasneje pa še bolj pogosti.

Skr bna, se mi zdi, da ti nisi imela te izkušnje v nosečnosti ampak prej, za kakšno drugo težavo. Zato ker si napisala “Jaz sem vedno priskrbela nove izvide vsaj 4 tedne pred iztekom “stare” odločbe, da je os. zdravnica naredila predlog vsaj 3 tedne pred potekom odločbe, da sem vedno imela tudi še čas za morebitno pritožbo.” saj imaš namreč G 1x na mesec????!!!!!

Naši SRČKI so pravi "borci" dajejo nam zgled, kako se boriti za življenje! Lep pozdrav, Mateja

Jaz sem imela 2 rizični nosečnosti, zadnjo lani, kontrole sem imela tudi po 2 x tedensko, če so bili izvidi slabi, sicer po 1 x, od prve odločbe dalje sem nove vloge oddajala najmanj 3 tedne pred iztekom stare, pred poletnimi dopusti pa 4. Kolikokrat imaš ginekologa v nosečnosti, je odvisno predvsem od tega, kako rizična je tvoja nosečnost. Noben ni nikoli imel nobenih pripomb, pa imamo verjetno najbolj zajebano komisijo v celi Sloveniji, vsaj glede na število zavrnjenih staležev sodeč. Ne splošna in ne patološka ginekologinja nista nikoli imeli pripomb, ko sem prosila za priporočilo, sta ga napisali, ali ena ali druga, hkrati sem dodala nove izvide, kar jih je bilo (kopirala titre, ADCC in materinsko). Osebna zdravnica pa je vedno pripomnila, da vsaj eden, ki papirje pravi čas prinese. Običajno sem imela novo odločbo prbl 7- 10 dni pred potekom stare v rokah, samo pred poletnimi dopusti se spomnim, da se je ravno pošlo: isti dan, ko mi je iztekla stara, sem prejela novo. Praksa iz leta 2007.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Skrbna, moja izkušnja ni enaka tvoji, ampak bolj tistim, ki čakate odločbe. Sem pa enkrat vmes klicala osebno zdravnico, vsa panična, ker še nisem dobila nove odločbe, in so mi rekli, da so tisti dnevi, ko nimam odločbe, “kriti” s strani ZZZS. Zdaj pa res ne vem, takrat sem zaupala in se je vse dobro izteklo.
Sama sem imela rizično nosečnost zaradi 3 splavov in kronične bolezni že iz časa pred tem – praksa iz letošnjega leta. G pa enkrat na mesec (ostale specialistične preglede pa na 2 – 3 mesece). In potem se res godi, da dobiš nove izvide lahko nekaj dni pred iztekom, potem laufaš k splošnemu, da da vlogo za podaljšane z novimi izvidi in gre vse tako na knap… In nima veze z neskrbnostjo, čudnosto ali neresnosto!

Za kako dolgo vam pa podaljšujejo? A vsak mesec posebej ali kako, da morate kar naprej letati s papirji naokoli? A ne dajo bolniške za par mesecev, če ne celo za celo bolniško?

… za celo “porodniško”, sem seveda mislila

Skrbna, pa vseeno je tako, da gre zadeva tik pred zdajci. Meni na primer se je bolniška prek delodajalca iztekla 12. v mesecu, pa me je dr. naročila za ureditev papirjev, naj se javim pri njej 14.10. Ko sem jo vprašala, če to ni prepozno, je rekla, da nikakor ne, da mora biti izvid čimbolj svež in da bo odločba pri meni doma že takoj isti teden, v petek. Zanimivo mi je bilo to, da je bil moj zadnji izvid datiran na 1.10. … No, res je bilo. Tri dni kasneje sem že imela odločbo.
Po novem vse vnesejo v računalnik, pošljejo na ZZZS po medmrežju, poleg tega pa pošljejo še papirje. Mogoče ima to kaj veze.

res ne vem kako si je Skrbna rihtala tele bolniške, kar za cel mesec prej preden ti poteče že sedanja, ??? Saj ne more zdravnik vedet kaj bo čez en mesec, zato se pa čaka.

New Report

Close