Spoštovani !
Doma sem imel škodni primer, ko mi je bila povzročena škoda na antenah, ojačevalnikih, zaščitah in kablih zaradi indirektnega udara strele.
Omenjeno postavko imam vključeno v stanovanjsko zavarovanje in je torej pokrito.
Primer sem naslednji dan prijavil, zavarovalnica mi je naročila naj zadevo popravim, poklical sem mojstra ki je vse uredil, ga plačal (cca 260€) in poslal račune in izjavo servisa da gre za okvaro zaradi udara strele v obračun na zavarovalnico.
Po 2 mesecih od prijave škodnega primera sem dobil sedaj nek sporazum, kjer mi pišejo da sem upravičen do odškodnine in sicer v višini 150€cca.
(kolikor sem razumel cenilca, KAO NI krito zavarovanje delov antenskega sistema ki so ZUNAJ hiše…se pravi antene, nosilec, itd..čeprav v zavarovalnih pogojih tega NE PIŠE, ampak piše NA IN V STAVBI)
Zavarovanje sem sklenil s tem namenom in V DOBRI VERI da imam to zavarovano. No, zanima pa me sledeče….
Če jaz tega sporazuma ne podpišem in zahtevam novega, ali je to za zavarovalnico lahko razlog, da mi potem ne plačajo nič ?
Kao..se ne strinjate z sporazumom, prav, potem nič.
Nekakšna take it or leave it varianta torej…
Ali imam pravico zahtevat drugi (z višjim zneskom, oziroma kolikor je znašal račun)
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav !
Saško.
Ne more priti do tega da vam ne bi izplačali odškodnine.
Vprašanje pa je,kaj vse je zajeto v popravilo.Če je serviser ugotovil,da je antena poskodovana bi zavarovalnica krila popravilo poškodovanih stvari,oz.če popravilo ne bi bilo možno le to nadomestiti z novo.
Kakšne pa so cene teh naprav pa ne vem.
Škodne primere mojih strank praviloma rešujem sam,tako da ta postopek ne sme trajati več kot 10 dni od škode pa do izplačila.
Če je račun realen ne vidim razloga,davam odškodnina ne bi bila izpačana,če pa boste imeli težave,pa se javite.
Lepo vas pozdravljam,Bruno