Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zavrača vse mlečno žitne kašice

Zavrača vse mlečno žitne kašice

Pozdravljeni,

sin je ravno dopolnil 10 mesecev. Od rojstva je bil dojen, zaradi zlatenice smo morali dodajati nekaj AM, vendar nama kljub trudu ni nikoli uspelo priti na 100% dojenje. Ob uvajanju goste hrane se mi je količina mleka zmanjšala do te mere, da sem pred enim mesecem prenehala dojiti. Sin je bil odličen jedec, uvedenih je imel 5 obrokov, od tega dvakrat dnevno mlečno žitno kašico pripravljeno z adaptiranim mlekom, potem še vmes kakšno skuto/jogurt, sladko/kislo smetano pri obroku. Flaške ni imel več (prespi noč), je bilo to ok? Na dan je tako dobil cca 300ml adaptiranega mleka in 200ml mlečnih izdelkov. Cca 14 dni nazaj pa so se začele težave..zavrača namreč vse mlečno žitne kašice z adaptiranim mlekom. Nekaj malega poje, če naredim npr. frutolino na vodni osnovi (vem, da to ni z AM in da je notri sladkor, vendar sem poskusila). Poskusila sem tudi gres in polento na navadnem mleku, isto noče pojesti. Nekako ga goljufam…naredim kupljeno kašico in naredim z AM, spečem banano…da naredi nekaj grizljajev. Naredim pire krompir z merico AM…vendar tega tudi priblizno ne nanese 500ml kolikor naj bi zaužil dojenček te starosti. Zaužije nekje 300-400g mleka skupaj z mlecnimi izdelki (od tega cca 150 AM).Poskusila sem s flasko…jo z veseljem sprejme, vendar potem izpustiva gost obrok, razen kadar je dolg dan/zgodaj vstane, potem dobi zraven se 5 obrokov. Kaj predlagate? Zamenjam en obrok za flasko? Bi morala uporabljati kakšne dodatke glede na zavračanje mleka?

Mleko kot tekoči obrok lahko mirno0 zamenjamo z mlečnimi izdelki, tako otrok dobi tisto potrebno, kar dobi pač iz mleka. Če dobi dnevno jogurt, pa skuto, potem ima t4ega zadsoti, če že zavrača mleko po steklenički. Vsekakor ni potrebno enega gostega obroka zamenjati za stekleničko v tej starosti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close