Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja zavarovanje na novo vrednost

zavarovanje na novo vrednost

Lep pozdrav,
zavarovano imam opremo v stanovanju in to ekskluzivno zavarovanje na novo vrednost. V hišo nam je vdarila strela in uničeno imamo televizijo-čisto, in računalnik.Televizija se ne da vec popravit, v rač. je treba zamenjati nekatere dele. Zanima me, kaksno odskodnino dobim za televizijo? Moram vam povedat da je tv stara več kot 10 let in da je bila takrat to ena najboljših tv kar jih je bilo. Stala je takrat cca 2600 dem. Danes tv s takimi karakteristikami(ekran 72 in ostalo) stane okrog 100000 sit. Takrat je bil ekran 72 največ kar je bilo, danes pa je povprečna tv.
Kakšno vrednost mi bo zavarovalnica izplacala, glede na to, da imam zavarovano na novo vrednost? Tega mi na zav. noben ne razlozi točno.
Druga stvar pa je rac. ki smo ga dali na servis in tam so dele ki so pokvarjeni menda vrgli stran zdaj pa so mi na zav. rekli da bi jih mogla dati njim. Kaj naj naredim?
Prosim če mi lahko odgovorite čimprej, najlepša hvala in lep pozdrav

Zavarovalnica mora nadomestiti uničen aparat z identičnim,v kolikor se izkaže,da je vrednost popravila višja od dejanske vrednosti aparata,Seveda pa se je prej pametno pogovoriti s cenilcem škode na zavarovalnici.Na servisu,kjer so vam računalnik popravljali vam izdajo potrdilo o stopnji okvare,seveda pa mora biti aparat poškodovan od udarca strele,da vam zavarovanje sploh velja.Če vas bo še kaj zanimalo pa le pišite.

Lepo pozdravljeni,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close