Pozdravljeni
Najela sem prostor, v katerem imam za prib. 15.000 e vreden stroj, kjer bom opravljala dejavnost – s.p. Zanima me kakšno zavarovanje lahko sklenem (prostor torej ni moj, plačujem najemnino), mogoče za stroj ali kaj drugega. Kakšna bi bila prib. cena zavarovanje? Za kakšen primer lahko zavarujem (požar, kraja?) Nasvet prosim.
lep pozdrav
Pozdravljeni,
svetujemo vam, da najprej preverite, kako je zavarovana nepremičnina, kjer imate najet prostor. Običajno to zavaruje lastnik, v kolikor ni v najemni pogodbi določeno drugače. Vsekakor pa je priporočljivo, da sami zavarujete opremo prostora – torej poleg stroja tudi morebitno drugo opremo.
Osnovno zavarovanje, ki bi vam ga priporočili, je požarno zavarovanje, ki krije škodo na premičninah zaradi temeljnih nevarnosti (požara, strele, eksplozije, viharja, toče udarca zavarovančevega motornega vozila, padca letala, manifestacije in demonstracije). Posebej se lahko odločite še za zavarovanje nevarnosti, kot so poplava ali izliv vode. V primeru, da je od stroja odvisen vaš prihodek, bi vam priporočili tudi strojelomno zavarovanje in zavarovanje obratovalnega zastoja zaradi požara ali strojeloma.
Vsekakor vam priporočamo, da se o najprimernejši izbiri posvetujete s svojim zastopnikom, ki ga lahko naročite tu. Za pripravo natančnejše ponudbe bi v vsakem primeru potrebovali več informacij. Pišete nam lahko tudi na mail [email protected]
Lep pozdrav,