Pozdravljeni!
Situacija je takšna. Sem državljan republke Slovenije, sem redni študent, moja žena pa je državljanka republike Hrvaške. Pred kraktim sva se poročila in zdaj urejava papirje za začasno prebivanje na mojem naslovu (v Sloveniji seveda).
Kot pogoj za ureditev začasnega prebivališča, se mora žena zavarovati kot tujec preko zavarovanja CORIS. Zdaj pa, vsaj meni, nekaj zelo nesmiselnega. To CORIS zavarovanje ženi sploh ne krije obiskov pri zdravniku, še manj pri ginekologu (za informacijo: žena je noseča). Krijejo samo NUJNE in ŽIVLJENSKO nevarne zaplete. Kaj za vraga? A je sploh kakšna možnost, da se zavaruje, da bo imela krite obiske in raziskave pri ginekologu? Prekleto, kako naj plačava samoplačniško vse te preglede in sam porod. Kaj moraš biti “Rokefeler” v tej državi, da rodiš? Nujno potrebujeva nasvet, ker sva že na robu obupa. Prosim za kakršno koli pozitivno informacijo. Hvala.
Glede na to, da ste na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS)
prejeli odgovor, da je porod samoplačniški, vam žal druge informacije ne moremo
posredovati.
Svetujemo vam lahko le to, da se ponovno oglasite na ZZZSju ter ponovno
povprašate o možnosti kritja stroškov zdravstvenih storitev iz naslova obveznega
ter dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.
Tudi turistična zavarovanja z asistenco v tujini izključujejo porod,zadevo smo preverili v splošnih pogojih za turistično zavarovanje.
Lepo vas pozdravljamo,Bruno.
Triglav zdravstvena zavarovalnica
Pozdravljeni!
Pišem v imenu moje mame. Moja mama je upokojena in sedaj živi na Hrvaškem. V Slovenijo se vrača približno na 2 meseca. Tu ima tudi redne kontrole pri zdravniku (diabetolog, ginekolog). Zanima me katero zavarovanje je primerno skleniti v primer, da jo že pestijo tudi bolezni, ki so začenjajo v tem starostnem obdobju (hipertenzija).
Hvala za odgovor.
LP