Najdi forum

Zavarovanje

Kako moram, poleg obveznega zavarovanja, zavarovati avtomobil, letnik 1999, nakupna cena 820.000, vendar ima veliko opreme in 4x airbag.

Rada bi ga zavarovala predvsem pred vlomom, krajo in poškodbami na parkirišču, ker bo parkiran zunaj. Kakšna bi bila cena?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!
Mija

Če želite imeti vozilo zavarovano proti kraji, morate skleniti kasko zavarovanje. Potrebujem podatke od vozila ( tip, znamka, KW,ccm,datum prve reg., bonus ) in pa kakšno ima dodatno opremo.
LP
Tanja Razinger

Vozilo je Renault Twingo, l.99, 43 KW, 1149 ccm, prva registracija december 1998.

Dodatna oprema je: 4x airbag, avtoradio original renault, električni paket, centralno zaklepanje, blokada motorja.

Bonusa nimam, sem mlada voznica.

Želim ga zavarovati pred krajo, pred poškodbami na parkirišču in pred vlomom. Zanima me tudi, če mi kakšno zavarovanje posebej svetujete in koliko bi me vse to stalo?

Še enkrat najlepša hvala za odgovor!

Žal vam odgovor lahko dam v ponedeljek, ker sem bila odsotna.
LP
Tanja Razinger

Ni problema. Bom počakala.

Najlepša hvala!

No takole: Glede na to, da nimate nič bonusa bo strošek za vaše zavarovanje kar velik. Če želite imeti zavarovano krajo vozilo, morate skleniti kasko. Poleg osnovnega kaska z odbitno franšizo 1% sem vam dodala krajo vozila, poškodbe na parkirišču in pa še eno kombinacijo ( minimalna premija) poškodbe na vozilu zaradi tatvine stvari v vozilu. Pri poškodbah na parkirišču in zadnji kombinaciji ne izgubite bonusa, niti nimate odbitne franšize. Je pa vključeno tudi obvezno zavarovanje z mladim voznikom.
Podarimo vam tudi enoletno članstvo AMZS.
Glede na to, da imate kar nekaj opreme, je nabavna vrednost vozila kar velika. Nekako sem izračunala, da bi vas omenjeno zavarovanje stalo okrog 165.000 SIT, če pa želite samo obvezno + parkirišče pa okrog 110.000 SIT.
Točno vam zelo težko izračunam, ker bi vas morala še marsikaj vprašati. Če pa imate še kakšno vprašanje pa vprašajte, z veseljem bom odgovorila.
Lep pozdrav
Tanja Razinger

New Report

Close