Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zatrli na rebru

Zatrli na rebru

Pozdravljeni,
Pred 1 mesecem sem pri sinu starem 2,5 let ob desnem spodnjem delu prsnice,na rebru zatipala zatrdlino enake konsistence kot je kost. Mesto je neboleče,ko fant leži pa je vse skupaj bolj vidno in izbočen nad ostalo. Omenila bi še da ima tudi že kakšen mesec povečane vratne bezgavke.Pediatrinja nas je napotila na ortopedski pregled v Ljubljano. Pregled smo imeli včeraj,kjer pa smo dobili navodilo,da spremembo spremljamo in se v primeru povečanja obrnemo na osebno pediatrinjo in nato na torakalno kirurgijo.
Zanima me torej,ali je tu res za čakati, ali bi bilo bolje kakšno preiskavo opraviti že prej (rtg,uz)?imamo tudi problem,da osebne pediatrinje v našem kraj med tem časom ni več in moramo poiskati nadomestnega pediatra drugje. Kakšno je vaše mnenje,naj res še počakamo in zadevo spremljamo, ali naj se čimprej lotimo iskanja pediatra in nadaljnih preiskav,ki bi jih opravili tudi samoplačniško,samo da gre vse skupaj naprej?
Prosim za kakršenkoli nasvet in že v naprej res hvala.
Lp, urša

Ker zatrdline nisem videla oz. potipala in nimam izvida ortopeda, vam dobrega nasveta ne morem kar napisati. Lahko gre tudi za normalno varianto, zatobre pregleda res ni možno kar stresti dignoze in navodil.
Običajno pa čakamo, opazujemo ali raste in se odločamo o nadaljnjih preiskavah.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close