Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Zatrdlina pod dojko

Zatrdlina pod dojko

Lep pozdrav,

Sem stara 32 let,rodila sem 10 let nazaj,pri 19ih pa so mi odstranili iz leve dojke kar veliko bulico,ki pa ni bila maligna.
Imam majhno vprasanje in sicer: na desni strani,pod dojko imam ze kar nekaj casa zatrdlino,ki se ne premika in je kar obcutno vecja kot je bila.Na otip je tocno tako kot bi bila zarasla na rebro,lahko jo otipam zelo lahko,ker je celotni spodnji del trsi. Zatrdlina ne boli,samo malce neprijeten obcutek je ce malo bolj pritisnem nanjo.

Najlepsa hvala za odgovor:)

Upam, da sem iz vašega pisanja pravilno razbrala, da gre za spremembo pod dojko, na samem rebru, se pravi ne v dojki. Tudi za preostali del telesa podobno priporočilo, kot za dojko samo. Kjerkoli v telesu opazite novonastalo spremembo, jo je potrebno pregledati pri zdravniku in po potrebi opraviti tudi ostalo diagnostiko. Pomembno je, da se odkrije, za kakšne vrste spremembo gre. V vašem primeru gre tudi za to, da se sprememba sčasoma veča, kar je še dodatni argument, da morate stvar vzeti resno. Priporočam vam obisk pri osebnem zdravniku, ta bo presodil ali je potrebna tudi dodatna diagnostika. S čakanjem se najverjetneje ne bo veliko spremenilo, sprememba bo čez nekaj časa še vedno tu in mogoče še večja.

New Report

Close