Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija zatekanje grla

zatekanje grla

Pozdravljeni

že več kot dve leti imam probleme z zatekanjem grla. Bil sem že na dveh gastroskopijah kjer so mi postavili diagnozo refluks. Sprva so me zdravili z ultopom, nato nexiumom sedaj pa me zdravijo z lanzulom. Bil sem tudi v ORL ambulanti dvakrat, kjer so mi tudi postavili diagnozo laringistic gastrica. Zatekanje je prisotno nonstop, včasih bolj včasi manj, ni pa nenkakšnega pravila. Sem tudi kadilec. skadim nekje cca. 10 cigaret na dan, pijem ne. Imam pa tudi sakroilitis in zaradi tega pijem movalis 15 mg enkrat na dan. Na zadnje sem bil na gastroskopiji meseca oktobra 08, kjer mi je prof. dr. Tepeš rekel, da imam ranice na požiralniku in kilo na zapiralki. Predpisal mi je jemanje lanzula 30 mg enkrat na dan, dva meseca, ker pa ni boljše ga moram sedaj jemati še šest mesecev.
Zanima me, če je normalno tako dolgo okrevanje in če se da ta bolezen odpraviti.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Sveto

Spoštovani!

Žal, tako dolgo okrevanje je možno, pa še ni sigurno, da bo bistveno bolje. Če ne dela “zapiralka”, to pomeni da kislina lahko pride gor kadarkoli. Morate čim manj dražiti sluznico želodca s kajenjem, nepotrebnimi zdravili, obilno in dražečo prehrano, gaziranimi pijačami…

LP. drIB.

New Report

Close