zategnjeno koleno
Pozdravljeni, pred tremi tedni sem nerodno legel na posteljo s popolnoma pokrčenim kolenom in me je nekoliko zabolelo – bolečina je v minila v roku nekaj ur. Ni bilo nobenih oteklin ali hematomov. Od takrat pa čutim, da je moje koleno strašansko zategnjeno, kot da bi se kakšna od bližnjih mišic “skrajšala”. Precej trapast občutek. Pri hoji ravno/gor/dol po stopnicah in teku nimam nobenih težav, malce me špikne v najgloblji točki počepa in najbolj skrajni ekstenziji noge. Občutek imam, kot da je zategnjeno od polovice meča preko kolena vse do polovice stegna. Resnično dvomim, tudi glede na mehaniko dogodka, da gre za poškodbo in sprašujem se, če mi manualna medicina lahko pomaga.
Pozdravljeni,
pri tovrstnih nerodnih gibih v večini primerov ne pride do sprememb v notranjosti kolena, npr. meniskus. Po vsej verjetnosti gre za težave v zunanji strukturi (tetive, vezi, mišice). S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere, priporočam, da se naročite na pregled v eni od naših ordinacij: http://www.mo-gy.si/ordinacije-5/
Na podlagi klinične slike vam bomo lahko natančno svetovali glede možnosti in uspešnosti zdravljenja.
Lep pozdrav,