Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Zatečena roka

Zatečena roka

Spoštovani!

Stara sem 18 let in že dve leti mi odteka desna roka. Prste imam bol debele in odteklina je vidna. Odteklina je okoli clenkov in do sredine prstov. Ponavadi so prsti le oteceni pa rdeci, ce pa se spremeni toplota roka postane modra. Pozimi sem imela roko na mrazu modro. Sedaj ko je topleje mi zraven clanka kazalca nastane modrica in izgine priblizno po pol dneva. Ko prihajam iz prostora v katerem je toplete kot v tem prostoru, kjer se nahajm mi prsti otecejo in komaj drzim pisalo. Roko imam vecino casa mrzlo. Imela naj bi sum Raymnudovega sindroma, vendar ni bil potrjen. Zdravniki so me ze poslala na revmatologijo, kjer niso bili opazni znaki revme. Bila sem tudi na kapilaroskopiji, kjer so ugotovila da nej bi mela kapilare malo zvite. Slikali so mi roko, vendar je s kostmi vse v redu. Danes sem bila ponovno pri zdravniku in sem dobila tablete proti alergiji. Zdravnik mi je rekel, da bo zdaj obravnaval kot alergijo. Prosim ce mi odgovorite, ker me res zanima kaj mi je. Prosim tudi, če kdo ve za kaksnega strokovnjaka. Hvala vam za odgovor!

Pozdrav!

Vsekakor svetujem pregled pri angiologu: npr na Polikliniki z napotnico, samoplačniško v Cardial.
Obstaja namreč možnost da gre za limfedem, ali pa še večja možnost ti. shuntov-arteriovenskih anastomoz- kar pomeni povezav med venskim in arterijskim sistemom.

V primeru revmatskega obolenja, Raynauovega sindroma bi pričakoval simetrične spremembe.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close