Najdi forum

Zasvojenost z igralništvom

Veliko literature o zasvojenostih sem že prebrala, vendar je o zasvojenostih z igrami na srečo le malo napisano. Le Sanja Rozman opisuje to vrsto zasvojenosti.
Zanima me, kako poteka zdravljenje te odvisnosti. Ali le na bazi rednih srečanj skupine in terapevta, ali je možno zasvojenca “zapreti” na oddelek, da nekaj časa ne bo več hodil v igralnico. Kako naj prisilim mamo, da se gre zdravit, saj je njena zasvojenost prešla v pogubno in brezizhodno stanje, ves denar (in tega ni bilo malo) je že zapravila, počitniško hišico, dolgovi skokoviko naraščajo, le kdo jih bo vrnil, saj svojih dohodkov nima.
Hvala za odgovor.
KK

Spoštovana KK,

organizirano zdravljenje zasvojnosti z igralništvom poteka na alkoholšem oddelku CMZ na lokaciji Poljanski nasip. Tja se oglasite z materjo z ustrezno napotnico splošnega zdravnika. Oddelek je odprtega tipa in je zdravljenje pogojeno z aktivnim soglasjem pacienta, ki mora prikazati tudi potrebno motivacijo. Ta običajno ni možna brez predhodnih zunanjih pritiskov, med njimi je tudi možnost predloga za odvzem poslovne sposobnosti, v kolikor bi zdravljenje odklonila.

Spoštovani,
hvala za odgovor, vendar se sama za zdravljenje ne bo odločila oziroma pristala. Problem pa je tudi napotnica, saj si že nekaj let ne plačuje zdravstvenega zavarovanja. Ali je zdravljenje možno samoplačniško, na moje stroške?
KK

Spoštovana KK, svetujem vam, da mater zavarujete kot občana, bolnišničnega zdravljenja, ki bo trajalo predvidoma nekaj mesecev, namreč ne boste zmogli.

New Report

Close