Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zastoj dihanja med spanjem

Zastoj dihanja med spanjem

Spoštovani,

moj fant je star 26 let, skupaj sva že 5 let in vsa ta leta naju spremlja fantovo smrčanje, ki je v obliki zastoja dihanja. 2 leti nazaj je fant prestajal stresno obdobje, nakar so mu ugotovili, da ima malce povišan pritisk-tako da mu je nato kardiologija svetovala naj raje jemlje 2 leti tablete, ker bi se težko lotil fant zdravega življenja. Nakar sem jaz na internetu veliko brala o tej obliki spanja “apneja” in sem zasledila, da je lahko tudi to krivo za visok pritisk. Zdravnica mu je naredila preiskave oz. so mu na telo dali napravo, ki mu je merila čez noč, ali srce dobi dovolj kisika in so ugotovili, da naj spanje oz. zastoji dihanja ne bi vplivali na srce in visok pritisk in naj ne bi šlo za apnejo. Vendar vse skupaj je za oba moteče. Jaz malo slabše spim, tako da me vsak hrup zbudi. Fant začne s takšnim smrčanje proti jutru in ga vedno zbudim, da preneha. Ugotavljala sva tudi, da je pojstla lahko vzrok, ker ko je bil v tujini naj bi spal kot angelček in naj ne bi smrčal. Ali poznate kakšno rešitev…kaj narediti, da bi se to končalo in da bi oba dobro spala in predvem to, da bi se on spočit zbudil?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam.

Spoštovani!

Priporočam pregled pri zdravniku, ki se nekoliko bolj spozna na smrčanje – na primer v Ljubljani je to dr. Fajdiga na ORL kliniki oziroma v ambulanti BARSOS – on bi vam po pregledu svetoval kaj se da narediti.

LP IB.

New Report

Close