pozdravljeni,
Na tej strani sem že našla koristne informacije in tudi sama sem že bila deležna vaših nasvetov. Me veseli, da takšna stran obstaja.
Imam pa sledeči problem. Sin je imel z mojim avtom prometno nesrečo z motorjem mopedom, neregistriranem. Krivec je bil motorist, mladoletna oseba-15 let. Policijski zapisnik obstaja. Sedaj me pa zanima postopek uveljavljanja telesnih poškodb.Na srečo ni nič hujšega, so pa izvidi iz bolnice in fizioterapija, zdravljenje še ni končano. Zanima me kako bo krita poškodba. Na moji polici imam aop in tudi dnevno odškodnino.
Že vnaprej hvala.
Pozdravljeni,
glede na to, da je bila za škodo odgovorna oseba brez zavarovanja, lahko vložite zahtevek pri Slovenskem zavarovalnem združenju (SZZ). Ta za reševanje pooblasti eno od zavarovalnic, odškodnina se izplača iz škodnega sklada SZZ, nato pa se izterja od povzročitelja.
Z zavarovanjem voznika – AO Plus bi zavarovalnica povrnila škodo, ki je nastala, samo v primeru, če bi bil za nesrečo odgovoren vaš sin.
Če ima sin sklenjeno nezgodno zavarovanje, vam priporočamo, da po končanem zdravljenju prijavite škodo ter zraven priložite še vso zdravstveno dokumentacijo, iz katere je razvidno zdravljenje poškodbe ter seveda njene posledice. Določena paketna zavarovanja doma prav tako vključujejo nezgodna zavarovanja stanovalcev – preverite vašo polico, če vključuje tako kritje.
Lep pozdrav,
Služba za zavarovalno pravo