Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija zaskrbljena!!!

zaskrbljena!!!

Spoštovani!
Že pred časom (april 2009) sem se obrnila na vas zaradi pojasnitve ORL izvida, na katerega sem bila napotena zaradi vrtoglavic.

Sedaj so se mi težave pojavile. Neprestano se mi vrti, imam občutek zapoznele slike, sili me na bruhanje, mravljinči mi roke in noge, neprestano sem utrujena in mi šumi v ušesih. Pred dvema dnevoma sem zjutraj med oblačenjem izgubila zavest. Še isti dan sem obiskala zdravnico, ki mi je pregledala ušesa, izmerila pritisk (150/80…starost 30). Drugače imam normalen pritisk (120/70), zadnje čase pa se mi je povišal – merim si ga redno in je vedno nekje 150/110. Opravili so tudi EKG, vendar je baje s srcem vse v redu. Septembra moram še na testiranje (če sem prav razumela) z vertigogramom.

Stvar se vleče že preveč časa in ne počutim se varno (sploh pri vožnji z avtomobilom). Ne vem, kaj se dogaja z mano?! Kaj svetujete, da bi še bilo dobro storiti? Mogoče CT, magnetna resonanca? Ali imate kakšne nasvete oz. bi vedeli, za kaj lahko gre (ne zanašam se preveč na nestrokovna mnenja, vendar mi je prijateljica namignila, da bi lahko imela težave z nadledvično žlezo, ščitnico oz. nekaj narobe z možgani – kot omenjeno se ne zanašam in ne verjamem neosnovanim govoricam, vendar se stvari preveč vlečejo in ponavljajo, mene pa skrbi)?!

Najlepša hvala za pomoč!

Spoštovana!

Slabost, vrtoglavice ali podobne težave so teoretsko gledano lahko skoraj pri vsaki bolezni. Vestibulogram pokaže ali je vzrok v notranjem ušesu, če ni tukaj potem je nekje drugje – hrbtenica, nevrološka okvara, prekrvavitvene motnje …, seveda to morajo raziskati drugi zdravniki (npr. nevrolog), ki potem priporočajo tudi preiskave (na primer CT). Neredko pa pravega vzroka ne moremo najti, ker preiskave ne pokažejo )na primer prekrvavitvene motnje).

LP IB.

New Report

Close